Fenerbahçe Kadıköy'den lider çıktı! (Fenerbahçe 1-0 Mersin İdmanyurdu)

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda ağırladığı Mersin İdmanyurdu'nu yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Fenerbahçe kanatlardan etkili oldu ve ilk 20 dakikada 6 korner kazandı. Yaptığı 4 ortada topla buluşan Sow ve Kuyt bunları gole çeviremedi. Bu dakikalarda Mersin İdmanyurdu'nun cılız ataklarını Fenerbahçe savunması uzaklaştırmakta zorlanmadı.    İlk 20 dakikada yüksek tempoya paralel olarak Mersin'de Serkan Balcı Fenerbahçe'de Mehmet Topal sarı kart gören oyuncular oldu.

  İYİ PASLAŞMALAR GOL GETİRDİ   Karşılaşmanın 32. dakikasında Fenerbahçeli oyuncuların başarılı paslaşmaları sonucunda ceza sahasında topla buluşan Mehmet Topal takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.   İKİNCİ YARIYA FENERBAHÇE ÜSTÜNLÜĞÜ İLE GİRİLDİ   Karşılaşmanın ikinci yarısında da Mersin karşısında Fenerbahçe daha üstün oynayan taraf oldu. İkinci yarının ilk 15 dakikasında Moussa Sow yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.    Fenerbahçe'nin atakları karşısında defans yapan Mersin İdmanyurdu, karşı ataklarla etkili olmak istese de başarılı olamadı. Karşılaşmanın 60. dakikasından sonra ilk 15 dakikaya nazaran tempo düşüktü.

  MERSİN İY KALABALIK ATAKLARLA GOL ARADI   Karşılaşmanın 70. dakikasından itibaren Mersin İdmanyurdu Fenerbahçe'ye karşı daha fazla topla oynamaya başladı. Bu dakikalarda gol arayışına giren Mersin, kalabalık geldiği ataklarla gol aradı.    DİEGO PENALTI KAÇIRDI   Fenerbahçe tekrar sağladığı atak üstünlüğünün sonucunda 84. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Diego kaleci Mihaylov'a takıldı ve gol fırsatını değerlendiremedi. Bu dakikalarda Fenerbahçe tempoyu tekrar yükseltti.
SARI KANARYALAR LİDER
  Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma ev sahibi Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi ve Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de maç fazlasıyla liderliğe oturdu.






 

Yorumlar