Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 3 Temmuz savaşı!

Fenerbahçe için kritik 3 Temmuz tarihinde Galatasaray'ın arka arkaya patlattığı bombalar iki takım arasındaki psikolojik savaşı gözler önüne seriyor.

Gerek 2011'de başlayan şike operasyonunun yıldönümü olması gerekse İsviçre Federal Mahkemesi'ne yapılan UEFA aleyhindeki başvurunun görüşülüyor olması bugünü Sarı-lacivertliler için kritik bir tarih haline getirdi.

Bugün ana akım medyanın gündeminde de sosyal medyanın gündeminde de Fenerbahçe hakimiyeti olacağı belliydi.

CİMBOM İKİ BOMBA PATLATTI GÜNDEMİ SARSTI

Bu durumun bilincinde olan Galatasaray, önce Hugo Almeida'nın Ünal Aysal'la görüşmeye giderken "gizlice" çekilen fotoğraflarıyla, hemen ardından da Portekizli futbolcunun menajerinin açıklamalarıyla bir anda gündemin ilk maddesi haline geldi.

Hemen ardından da Ünal Aysal'ın "Alman ya da Hollanda ekolü" cümlesine rağmen İtalya Milli Takımı'ndaki görevinden ayrılan Cesare Prandelli ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Sarı-kırmızılılar, Drogba'nın yerine aylardır aradığı golcüyü ve Mancini'nin yerine aradığı teknik direktörü tesadüf o ki Fenerbahçe için kritik bir tarih olan 3 Temmuzda buldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERİ BEKLERKEN UEFA LİSANSININ FOTOĞRAFI GELDİ

Galatasaray'ı gündemin birinci sırasına taşıyan hamlelereyse ezeli rakibinden ilginç bir karşılık geldi.

Camia nefesini tutmuş İsviçre'den gelecek haberleri beklerken, Sarı-lacivertli kulüp yaklaşık iki ay önce belli olan ve Süper Lig'den birçok takımın almaya hak kazandığı UEFA Kulüp Lisansı'nın fotoğrafını paylaştı.

UEFA tarafından verilen bu lisans, bazı taraftarlarca İsviçre'den gelmesi beklenen müjdeli haber zannedildi ve heyecana sebep oldu.

BEŞİKTAŞ NEREDE?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabet artık 'algı' savaşları noktasına gelmişken Beşiktaş yönetimi konudan tamamen uzak kaldı.

Yapıl(a)mayan transferlerle yeşil sahadaki rekabetin de dışında kalmayı tercih eden yönetim, rakipleri arasındaki psikolojik üstünlük mücadelesine de yalnızca Başkan Fikret Orman'ın Fenerbahçe lehine yaptığı ligin son maçındaki cezanın kaldırılmasına dair açıklamayla müdahil oldu.

Yabancı kontenjanı 5+3'e düşürülsün ısrarından vazgeçmeyip, sonra yabancı oyunculara yönelen; Olcan Adın gibi bir oyuncuyu ve kulübünü kendi şartlarına ikna etmeye çalışan Beşiktaş yönetimi, diğer yandan da elindeki önemli oyuncuları itibarsızlaştırarak rakiplerine hediye etmekten öteye geçmiyor.

Yorumlar