Fenerbahçe hangi sistemle oynamalı?

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında sahasında Grasshoppers’ı 3-0 mağlup eden Fenerbahçe’de ligin ilk maçında alınan mağlubiyet moralleri bozdu. Takımdaki sistemi henüz oturtamayan Advocaat, 4-4-2 ile 4-3-3 arasında kaldı.

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Monaco’ya elenip Pereira ile yollarını ayıran Fenerbahçe, Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ile anlaşmıştı. Takımın başındaki ilk maçında Grasshoppers’ı 3-0’la geçen Advocaat’lı Fenerbahçe, ligin ilk maçında Başakşehir’e 1-0 mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Advocaat, “Pazartesi günü başkanımızla göreşeceğiz. 4-3-3 mü oynamalıyız, 4-4-2 mi bunu düşüneceğiz. Transferi buna göre yapacağız” dedi.

Fenerbahçe’nin Grasshoppers ve Başakşehir maçlarını değerlendiren spor yorumcusu Altan Tanrıkulu, “Grasshoppers rövanşı Fenerbahçe için çok zor geçmeyecektir. Bunun nedeni de iki takım arasındaki kalite farkıdır. Grasshoppers’a oranla Fenerbahçe daha iyi bir takım ve Grasshoppers da açık futbol oynuyor. Grasshoppers rövanşı Fenerbahçe için çok zor geçmeyecektir. Bunun nedeni de iki takım arasındaki kalite farkıdır. Grasshoppers’a oranla Fenerbahçe daha iyi bir takım ve Grasshoppers da açık futbol oynuyor” dedi.

Tanrıkulu, Fenerbahçe’nin 4-3-3’e çok yatkın olmadığını belirterek “Fenerbahçe 4-4-2 oynarsa Türkiye Ligi’nde galibiyetler alabilir. Mutlaka ön tarafta Emenike dışında bir forvet olması lazım, Emenike yalnız kaldığında çok zorlanıyor” dedi.

Spor Yorumcusu Altan Tanrıkulu, Fenerbahçe’nin Grasshoppers ve Başakşehir maçlarını AjansHaber’e değerlendirdi:

Grasshoppers rövanşı Fenerbahçe için çok zor geçmeyecektir. Bunun nedeni de iki takım arasındaki kalite farkıdır. Grasshoppers’a oranla Fenerbahçe daha iyi bir takım ve Grasshoppers da açık futbol oynuyor. Yalnız Grasshoppers maçının aldatıcı olmaması gerektiğini anlatmıştık. Türkiye ligi çok daha zor ve sert bir lig. Orta sahada savaş ve defansif futbol takımların alan bulamamasına neden oluyor ve Grasshoppers karşılaşmasındaki gibi bir Fenerbahçe’yi Başakşehir karşısında izlemeyeceğimiz belliydi.

“FENERBAHÇE, BAŞAKŞEHİR KARŞISINA YANLIŞ BİR DÜZENLE ÇIKTI”

Ligin ilk karşılaşmasında Başakşehir ile başlamak Fenerbahçe için bir handikaptı. Tarihi boyunca şampiyon olsa da olmasa da Başakşehir deplasmanlarında Fenerbahçe hep zorlanıyor. Fenerbahçe yine çok erken bir gol yedi, ilk yarı yanlış bir düzenle çıktı. Volkan Şen ve Alper Potuk’un hazır olmadan oynaması yenilgiyi getiren unsurlardan bir tanesiydi. Stoch-Fernandao-Van Persie üçlüsünden ikilisi oynayabilirdi.

“FENERBAHÇE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN GÜZEL İŞLER OLABİLİR”

Fenerbahçe doğru düzene dönünce ikinci yarıda bol sayıda pozisyon buldu fakat değerlendiremedi. Ligin ilk tablosu olduğu için çok kötümser bir tablo çizmek istemiyorum. Fenerbahçe’nin geleceği açısından güzel işler olabilir. Ersun Yanal da ilk maçını Konyaspor’a deplasmanda kaybetmişti ve Fenerbahçe o sene şampiyon olmuştu. Advocaat da bu maçla hatalarını görmüştür.

“KANATLARDA GOL YÜZDESİ YÜKSEK FUTBOLCULAR OYNAMALI”

Fenerbahçe’de forvetin sağında ve solunda yer alan oyuncuların gol yüzdesinin yüksek oyuncuların olması gerekiyor. Volkan Şen ve Alper gibi hazırlayıcı oyuncular hazırlayıcı rolünde oynayabilirler. Kanat bölgelerinde Emenike, Van Persie, Stoch gibi gol yüzdesi yüksek oyuncuların oynaması gerekiyor.

“4-3-3 FENERBAHÇE’YE ÇOK UYGUN DEĞİL”

Advocaat’ın toplantısında takımın idari kadrosundan personeller de olacaktır. Bilgi edinmek amaçlı yapılacak bir toplantı olabilir. Fenerbahçe 4-4-2 oynarsa Türkiye Ligi’nde galibiyetler alabilir ve tekrar iyi günler gelebilir ama 4-3-3 Fenerbahçe için çok da uygun bir sistem değil. Mutlaka ön tarafta Emenike dışında bir forvet olması lazım, Emenike yalnız kaldığında çok zorlanıyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar