Fenerbahçe - Galatasaray maçının ilk 11'leri belli oldu!

8 Mart Pazar günü saat 19:00'da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin muhtemel ilk 11'leri belli oldu. Galatasaray'da Felipe Melo yok! Fenerbahçe'de sakatlığı geçen Volkan oynuyor. İşte ayrıntılar...

8 Mart Pazar günü oynanacak olan derbi maçı öncesi iki tarafın taraftarları da bu önemli mücadelenin kritiğini ve yorumlarını yapmaya başladı. Ev sahibi Fenerbahçeli futbol severler derbide en fazla Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz’dan çekinirken, Galatasaray cephesi ise suskun olan golcülerin bu maçla beraber patlamasından ve Caner-Gökhan iş birliğinden gelen ataklarla doğabilecek gol pozisyonlarından endişe duyuyor.




İŞTE FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ

İstatistik anlamında her iki tarafında birbirlerine yakın olduğu görülürken İsmail Kartal’ın ezeli rakibi karşısında sahaya çıkacak 11’i de belli oldu gibi. Kalede Volkan Demirel ile başlayacak olan sarı lacivertliler;

Defansta; Gökhan Gönül – Alves – Egemen – Caner
Orta sahada; M.Topal – Meireles – Emre – Kuyt – Sow
Forvette ise; Emenike ile sahada olacak.

SARI LACİVERTLİLERİN PUAN KAYBINA TAHAMMÜLÜ YOK

Son 2 haftada önce Akhisarspor, daha sonra Torku Konyaspor karşısında toplamda 5 puan kaybeden İsmail Kartal ve öğrencileri, bu maçı “hedef” olarak seçerken, sarı lacivertli cephede Galatasaray galibiyeti sonrası puan farkının 1’e düşürülmesi, 4.yıldız yolunda atılacak en büyük adım olarak görülüyor. Kritik derbi öncesi Fenerbahçe’de Alper Potuk sakatlığı sebebiyle forma giyemezken, Hasan Ali Kaldırım’ın durumu ise henüz netlik kazanmadı.

GALATASARAY KAYBETSE DE LİDER OLACAK AMA KAZANIRSA...

Derbi hazırlıklarına son hızla devam eden Galatasaray ise rakibine oranla biraz daha rahat durumda. Fenerbahçe karşısında 4 puan farkla lider olan sarı kırmızılılar bu maçı kaybetmesi halinde liderliğini kaybetmemiş olurken, alınacak beraberlikte ise işler Anadolu takımları karşısında gösterilecek performanslara kalacak. 16 yıldır ezeli rakibini Kadıköy’de yenemeyen Galatasaray, bu maçı kazanması halinde Süper Lig’de büyük bir ihtimalle “şampi…” olacak.

MELO YERİNE HAMİT

11 haftadır takımın başında olan ve ligde henüz mağlubiyet yüzü görmeyen sarı kırmızılılarda moraller yerinde. Cesare Prandelli’nin çıkardığı kadro tercihleri dışında genelde hızlı ve fuleli oyunculara şans veren Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe karşısında Yasin ve Bruma’yı kanatlarda kullanmayı planlarken, sol bek problemini ise Olcan Adın’la çözmeye çalışacak. Felipe Melo’nun bel fıtığı ameliyatı sebebiyle Selçuk İnan’ın yanında geçen hafta olduğu gibi (K.Erciyesspor) Hamit Altıntop’a şans vermesi beklenen deneyimli çalıştırıcı, defansın ortasında ise Chedjou Semih Kaya ikilisini kullanacak.

GALATASARAY YERLEŞİK 11'İNİ BOZMAYACAK

İşte Galatasaray’ın Fenerbahçe karşısında çıkacağı muhtemel kadrosu

Kalede: Muslera
Defansta: Sabri – Chedjou – Semih – Olcan
Orta Saha: Selçuk – Hamit – Bruma – Yasin – Sneijder
Forvet: Burak Yılmaz

EN FAZLA KIRMIZI KARTI FENERBAHÇE GÖRDÜ

Ligin ilk yarısındaki maçı TT Arena’da 2-1 kazanan Galatasaray, Fenerbahçe karşısında son 10 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik aldı. Sezon başında Süper Kupa’yı ezeli rakibine penaltılarda kaptıran Galatasaray, yine son 10 maçta 4 kez kırmızı kart (Ujfalusi – Sabri – E.Baytar - Melo) görürken, Fenerbahçe ise 6 kez kırmızı kart (Alves 2 – Emre – Dia – Volkan – Meireles) gördü.

SON 10 MAÇTA GALATASARAY'IN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Son 10 maçta Galatasaray Fenerbahçe’den 2 kupa ( Süper Lig, Süper Kupa) alırken, Fenerbahçe ise ezeli rakibinden sadece (Süper Kupa) 1 kupa alabildi. Bu kritik maçın hakemi Cüneyt Çakır olurken, 39 yaşındaki tecrübeli isim kariyerinde 19.derbiye çıkacak. Bu sezon ligin ilk yarısında Galatasaray Fenerbahçe maçını yöneten Çakır, Beşiktaş Galatasaray maçında da düdük çalmıştı.

ETKİLETLER: Derbi ilk 11'ler, Fenerbahçe Galatasaray, fenerbahçe galatasaray kadrolar,  fenerbahçe galatasaray muhtemel 11'ler, fb gs maçı, fb gs maçı yorumlar, derbi yorumları, derbide felipe melo yok, sakatlığı düzelen volkan derbide oynayacak

Yorumlar