Fenerbahçe Galatasaray canlı anlatımı... Galatasaray - Fenerbahçe derbisi saat kaçta, hangi kanalda?

Dünyanın sayılı derbilerinden biri olarak kabul edilen Galatasaray Fenerbahçe maçına sayılı saatler kaldı. Dev derbi hangi kanalda? Galatasaray - Fenerbahçe maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta yayınlanacak? Canlı anlatım AjansHaber'de olacak...

Ev sahibi sarı kırmızılı ekipte Burak Yılmaz belirsizliği devam ederken İtalyan teknik adam Cesare Prandelli’nin mücadeleye 4- 2-3-1 taktiğiyle çıkması bekleniyor. Sezon açılışında Süper Kupa maçında ezeli rakibine penaltılarla boyun eğen Galatasaray’ın TT Arena Stadı’nda rövanşı alması bekleniyor.   Sarı lacivertli cephede ise hafta içi gelen iyi haberler İsmail Kartal’ın yüzünü güldürdü. Emre Belözoğlu için seferber olan sağlık heyeti tecrübeli futbolcuyu büyük maça yetiştirirken, Volkan Demirel’in ilk 11’de yerini alacak olması Fenerbahçe’de moralleri üst seviyeye çıkardı. Galatasaray karşısında nasıl bir sistemle maça çıkacağı merakla beklenen Kartal’ın Meireles ile Diego arasında bir tercih yapması bekleniyor.

Genç teknik direktörün; Volkan – Gökhan  - Caner – Alves – Kadlec – Emre – M.Topal – Kuyt – Alper Potuk – Emenike ve Webo’yla Arena’da boy göstermesi tahmin ediliyor.
Galatasaray Fenerbahçe Maçı Hangi Kanalda (18 Ekim) Dev Derbi Lig TV'nin Yanı sıra Yabancı Kanalda da yayınlanacak.   Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de bugün yapacakları sezonun ilk derbisiyle tarihlerinde 379. kez karşı karşıya gelecek.

BİR YABANCI KANAL DA DERBİYİ YAYINLAYACAK   TT Arena'da oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini sadece bir yabancı kanal yayınlayacak.   Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında TT Arena'da oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini LigTV'nin yanı sıra ESPN Brasıl de canlı yayınlayacak.   Türkiye'nin beklediği dev derbi, bugün saat 19:00′da başlayacak.     HAKEM CÜNEYT ÇAKIR   Galatasaray ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de bugün yapacakları sezonun ilk derbisiyle tarihlerinde 379. kez karşı karşıya gelecek.
  Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak.   GALATASARAY 3, FENERBAHÇE 4.   Derbide dördüncü hakem olarak Alpaslan Dedeş, ilave yardımcı hakemler olarak da Süleyman Abay ile Hakan Ceylan görev alacak.   Süper Lig'de 6. hafta öncesi üçer galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi sonrası 10'ar puanı bulunan iki takımdan gol averajıyla Galatasaray üçüncü, Fenerbahçe dördüncü sırada bulunuyor.   MUHTEMEL 11'LER   Takımların sahaya şu 11’lerle çıkması bekleniyor:   GALATASARAY   Muslera, Veysel - Semih - Chedjou – Tarık, Melo - Hamit – Selçuk, Olcan - Sneijder  - Burak (Umut)   FENERBAHÇE   Volkan, Gökhan - Alves – Kadlec – Caner, Meireles - Mehmet Topal – Emre, Kuyt – Webo - Alper (Hasan Ali)   GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE   Maçta güvenlik tedbirleri ise yüksek seviyede.     Müsabakada 1200 özel güvenlik,  1300 Çevik Kuvvet ve 560 kadro personeli ( 400 ücretli polis memuru) olmak üzere toplamda 1860 Emniyet personeli görev yapacak.   Müsabaka için tedbirler 15.00'den itibaren alınmaya başlanılacak ve stat kapıları 16.00'dan itibaren açılacak.   DERBİDE ÜSTÜNLÜK FENERBAHÇE'DE   Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 105 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.
  Sarı-lacivertliler, geride kalan 378 maçtan 143'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 121 kez galip geldi. İki takım 114 maçta ise eşitliği bozamadı.   "Sarı Kanaryalar"ın attığı 526 gole, "Cim Bom" 478 golle karşılık verdi.   Taraflar bu sezon başında TFF Süper Kupa maçında Manisa'da karşılaştı. Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki müsabakanın normal süresi ve uzatma bölümü golsüz sona erdi. Penaltı atışları sonucu rakibine 3-2 üstünlük kuran Fenerbahçe kupayı müzesine götürdü.   LİGDE 115.SINAV   Galatasaray ile Fenerbahçe, 57. sezonunu geçiren lig tarihinde 114 kez karşılaştı.   Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 47-32 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı.   Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 148 gole, sarı-kırmızılılar 113 golle karşılık verdi. Geçen sezon ligde yapılan maçlarda Kadıköy'de Fenerbahçe 2-0, Türk Telekom Arena'da da Galatasaray 1-0 galip geldi.   Galatasaray  ile Fenerbahçe arasında Süper Lig'de son 2 sezonda yapılan maçları evsahibi takımlar kazandı.   Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, geçen sezon 2-0 galip geldi. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, geçen sezon 1-0'lık skorlarla 3 puan elde etti.   SON 4 MAÇTA 4 GOL   Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan son 4 resmi maçta sporseverler toplam 4 gol izleyebildi.   Taraflar arasında Süper Lig'de geçen sezonki maçları Fenerbahçe Kadıköy'de 2-0, Galatasaray da Türk Telekom Arena'da 1-0 kazandı. TFF Süper Kupa'da geçen sezon başında Kayseri'deki maçı Galatasaray  uzatmada 1-0 galip geldi. Manisa'da bu sezon başındaki TFF Süper Kupa karşılaşmasında ise normal süre ve uzatma bölümü golsüz bitti. Seri penaltı atışları sonucunda Fenerbahçe, 3-2'lik sonuçla kupayı müzesine götürdü.   Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün yapacakları derbi maçla ekim ayında 30. kez karşılaşacak.
  Ezeli rakipler, 105 yıllık tarihlerinde geride kalan 378 maçtan 29'unu ekim ayında oynadı. Fenerbahçe, ekim ayındaki randevularda rakibine galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Ekim ayında Fenerbahçe 12, Galatasaray 4 kez galip geldi, 13 maç da berabere sonuçlandı.   Ekim ayında Fenerbahçe 41, Galatasaray ise 31 gol attı. İki takım, ekim ayında son maçlarını 2010-2011 sezonunda Kadıköy'de yaptı. 24 Ekim 2010 tarihindeki lig maçı 0-0 tamamlandı.   Dünyanın sayılı derbileri arasında olan Galatasaray Fenerbahçe derbisi bu akşam oynanacak. Karşılaşma saat 19:00'da başlayacak. Türk Telekom Arena'da oynanacak mücadeleyi Skorer TV üzerinden görüntülü canlı anlatım olarak izleyebilirsiniz.   FENERBAHÇE'DE SAKATLARDAN İYİ HABER!
  Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Emre ve Volkan'dan sonra Sow'un da takımla çalışması ve sağlık ekibinin derbide oynayabilir onayı vermesi teknik ekibi memnun etti.   Senegalli oyuncu görev verilirse derbide oynayabilecek durumda ancak İsmail Kartal oyuncusunun hazır olup olmadığıyla ilgili denemeler yapıyor.   Fenerbahçe son taktik antrenmanıyla birlikte derbinin hazırlıklarını tamamladı ve Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde kampa girdi. Antrenmana milli takımdan dönen Emenike katıldı. Böylece Fenerbahçe tam kadro oldu.   Prandelli'den Burak Yılmaz açıklaması   Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarılan Burak Yılmaz'ın Fenerbahçe karşısında forma giyip giymeyeceği sorusu henüz yanıt bulmadı. Bu konudaki son açıklama teknik direktör Cesare Prandelli'den geldi. Lig Tv'ye konuşan İtalyan teknik adam, Burak'ın durumunun bugün açıklık kazanacağını söyledi.   Prandelli "Burak, son antrenmanda ısınmaya bizimle çıktı ama geri kalan çalışmasını fizyoterapistlerle devam etti. Özel bir çalışma yaptı. Son durumu maç saati netleşecek" dedi. Bu ara Burak Yılmaz'ın Fenerbahçe maçında sağ bileğine özel bandajla ve özel iğne yapılarak oynatılması bekleniyor.    “FORMANIN HAKKINI VERMELİYİZ”
  Prandelli, açıklamalarında artık tamamen Fenerbahçe maçını konsantre olduklarını vurguladı. Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlara mesaj veren İtalyan çalıştırıcı "Galatasaray'da oynuyorsak, formanın hakkını vermemiz gerekiyor. Terimizin son damlasına kadar verdikten sonra sahadan çıkabiliriz. Herkesin bunu beklemesi gerekiyor. Biz Galatasaray'ız, bunu da göstereceğiz" diye konuştu.   AYSAL’IN ZİYARETİ
  Prandelli, Başkan Ünal Aysal'ın kampı ziyaret etmesinin morallerini ve konsantrsayonlarını yükselttiğini dile getirdi. Aysal'ın bırakmasının takıma etkisine değinen İtalyan teknik adam "Az da olsa etkilemiş olabilir ama bunun gibi maçlarda kendi işimize odaklanabiliyoruz" dedi.   Galatasaray-Fenerbahçe maçının yaşadığı derbiler arasında en büyüğü olduğunu belirten Prandelli, mücadelede taraftarının kendilerini yalnız bırakmamasını istedi.   “KALEYE YAKIN OYNAMALIYIZ”
  Oyun planları hakkında da bilgi veren deneyimli teknik adam "Maçların kaderini değiştirmek için pozisyon bulmak lazım. Pozisyonları bulabilmek için önde oynamamız gerekiyor. Bunun gibi maçlarda kaleye yakın olmamız gerekiyor. Maçı değiştiren anlar, kaleye yakın gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.   Derbide yağmur tehlikesi   Meteroloji, İstanbul'da havanın bugün yağmurlu olacağını duyurdu, futbolseverler maç saatine denk gelmemesi için dua etmeye başladı   Türkiye yarın oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisine kilitlendi. Sezonun bu büyük buluşmasında futbolseverler, keyifli bir doksan dakika için statta ve ekranları başında mücadeleyi takip edecekler. Ancak maçla ilgili aksaklıklar da yok değil. Seyrantepe metrosunun, yapım çalışmaları nedeniyle maç gününde çalışmayacağının belirtilmesinden sonra şimdi de meterolojiden kötü haber geldi. İstanbul'da havanın cumartesi günü yağmurlu olacağı duyuruldu, gün içinde bölüm bölüm yağış beklendiği ifade edildi. Ayrıca maç saatinde 10 km hızla kuzeyden rüzgar esmesi ve nem miktarının da yüzde 85 olması bekleniyor.   Metro kapalı   Galatasaray'ın 18 Ekim Cumartesi günü Spor Toto Süper  Lig'de Fenerbahçe'yle, 22 Ekim Çarşamba günü de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  Borussia Durtmund'la yapacağı maçlarda Türk Telekom Arena'ya metro seferleri  yapılamayacağı duyuruldu.   Sarı-kırmızılı kulüpten taraftarlara yönelik yapılan açıklamada,  Sanayi-Seyrantepe hattında yapımı devam etmekte olan yeni metro tüneli inşaatı  nedeniyle metro seferleri yapılamadığı kaydedilerek, "Galatasaray-Fenerbahçe ve  Galatasaray-Borussia Dortmund maçlarında Türk Telekom Arena'ya erişim için Sanayi  metro istasyonundan kalkacak İETT otobüslerini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz"  denildi.   GALATASARAY'DAN ULAŞIM DUYURUSU   Galatasaray Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Borussia Dortmund maçlarında metro seferlerinin yapılamayacak olmasından dolayı taraftarların sıkıntı çekmemesi için İETT otobüslerinin ücretsiz kullanılacağını açıkladı.
  Sarı-kırmızılı kulüpten ulaşımla ilgili yapılan duyuruda, "Değerli taraftarlarımız; Sanayi - Seyrantepe metro hattında yapımı devam etmekte olan yeni metro tüneli inşaatı nedeniyle Seyrantepe'ye metro seferleri yapılamamaktadır. 18 Ekim Cumartesi akşamı oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe ve 22 Ekim Çarşamba günü oynanacak olan Galatasaray - Borussia Dortmund maçlarında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya erişim için Sanayi metro istasyonundan kalkacak İETT otobüslerini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. 18 Ekim Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe maçı için maç günü saat 14.30'dan itibaren Sanayi Mahallesi metro istasyonundan kalkacak İETT otobüsleri ring seferleri ile taraftarların ulaşımını sağlayacaktır" denildi.

Yorumlar