'Fenerbahçe finali kaybetmesine rağmen bir ilki başardı'

Fenerbahçe, Berlin’deki THY Euroleague Final Four’unda Rus ekibi CSKA’ya mağlup olarak kupayı son anda kaçırdı.

Fenerbahçe, bu sezon THY Euroleague’de çok başarılı bir sezon geçirerek Final Four’da mücadele etme hakkı kazandı. Fenerbahçe, THY Euroleague Final Four’u ilk maçında Laboral ile karşılaştı. Laboral’i 88-77 mağlup eden Fenerbahçe, bir ilki başararak THY Euroleague’de final oynama hakkı kazandı.

Euroleague Final Four final maçına Kuban’ı yenerek gelen CSKA, Fenerbahçe karşısında favoriydi. Temsilcimiz Fenerbahçe ise kupayı kazanma hedefine kilitlenmişti. Maçta bir ara 21 sayı geriye düşen Fenerbahçe, muhteşem son periyot performansıyla bitime 41 saniye kala skoru 81-81’e getirdi. Maç topunda sezonun MVP'si Nando de Colo sonuca gidemedi ve dönüşünde Sloukas'ın serbest atışlarıyla Fenerbahçe 83-81 öne geçti. Son hücumda De Colo’nun kaçırdığı üçlüğü tamamlayan Khryapa, maçın uzamasını sağladı.

Temsilcimiz Fenerbahçe, uzatma bölümünde CSKA’ya 101-96 mağlup oldu ve ikinci oldu.

Fenerbahçe’nin Euroleague’deki başarısını AjansHaber’e değerlendiren Spor Yorumcusu Emir Turam, “Türk basketbolunun geldiği noktada kaçan şampiyonluk bile olsa üzüntü veriyor. Fenerbahçe finali kaybetmesine rağmen bir ilki başardı. Yaklaşık 20 sayı geriden gelip maçı uzatmayı taşıdılar. Fenerbahçe çok önemli bir başarı yakaladı, tebrik ediyoruz ve gurur duyuyoruz. Fenerbahçe 2 senedir Euroleague’de Final Four oynuyor ve 2 senedir bir önceki seviyesini yükseltiyor. Bu sefer üstelik kupayı bir kulpundan tutmuşken son anda alamadı. Önümüzdeki sene için de bütün taraftarların kalbine ümit vermiş oldular. ‘Seneye biz bu kupayı alırız’ mesajı verdiler. Bunlar Türk toplumu için, Türk spor kültürü için çok önemli “ dedi.

Spor Yorumcusu Emir Turam, Fenerbahçe’nin Euroleague’deki başarısını AjansHaber’e değerlendirdi:

“FENERBAHÇE FİNALİ KAYBETMESİNE RAĞMEN BİR İLKİ BAŞARDI”

Türk basketbolunun geldiği noktada kaçan şampiyonluk bile olsa üzüntü veriyor. Türk basketbolu birçok unsuruyla da başta yer almak istiyor. Fenerbahçe finali kaybetmesine rağmen bir ilki başardı. Yaklaşık 20 sayı geriden gelip maçı uzatmayı taşıdılar. Basketbolda uzatmaya giden bir maçın artık galibi ve mağlubu arasındaki çizgi flulaşmış oluyor. Fenerbahçe çok önemli bir başarı yakaladı, tebrik ediyoruz ve gurur duyuyoruz.

“ÖNÜMÜZDEKİ SENE KUPAYI KAZANIRIZ MESAJI VERDİLER”

Fenerbahçe artık bu seviyelerin takımı oldu. Fenerbahçe 2 senedir Euroleague’de final four oynuyor ve 2 senedir bir önceki seviyesini yükseltiyor. Bu sefer üstelik kupayı bir kulpundan tutmuşken son anda alamadı. Önümüzdeki sene için de bütün taraftarların kalbine ümit vermiş oldular. ‘Seneye biz bu kupayı alırız’ mesajı verdiler. Bunlar Türk toplumu için, Türk spor kültürü için çok önemli.

Finali kaybettikleri için ne kadar üzülsek de gelinen nokta itibariyle veya bu seneki çizgileri itibariyle çok ciddi bir başarı söz konusudur. Fenerbahçe’ye de yakışmıştır.

“TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ AVRUPA’NIN EN DEĞERLİ LİGİ”

Bugün gelinen noktada Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa’nın en değerli ligi konumunda. Sadece sahanın içinde değil sahanın dışında da güçlü. Yayın pakedi resmi olarak talep görüyor ve 16 ülkede resmi olarak yayınlanıyor. Takımların hepsi zaten kuvvetli. Bu yıl 16 takımın 10’u Avrupa’da mücadele etti. Başka hiçbir ülkede bu rakam yoktu.

“TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ’NDEKİ TAKIMLARIN GELİRİ ÇOK YÜKSEK”

Türkiye’de ciddi bir basketbol pazarı söz konusu. Lig de çok iyi yönetiliyor. 16 kulübün tamamı sadece ligde oynamaktan çok büyük bir gelir elde ediyor. Sponsor gelirleri ve bahis gelirleri de var. Türkiye Basketbol Ligi’nin bugün takımlara sağladığı maddi dönüş, Avrupa’da başka hiçbir ülkede yok. Dünyada da NBA hariç yok. Artık büyük düşünme zamanıdır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar