Fenerbahçe final için sahada! "Kilit etken savunma"

Fenerbahçe, THY Euroleague'in dörtlü finalinde İspanyol ekibi Laboral ile tarihi bir maça çıkacak.

Fenerbahçe, THY Euroleague’de tarihi bir maça hazırlanıyor. Almanya’nın Berlin kentinde İspanyol takımı Laboral ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakibini mağlup ederek finale yükselme amacında. Fenerbahçe, geçtiğimiz sene de final four’a yükselme başarısını göstermişti. Final four’da Real Madrid’e mağlup olan Fenerbahçe final oynama şansını kaybetmişti.

Bu sezon sağlam adımlarla final four’a yürüyen Fenerbahçe, üst üste ikinci kez final four’da mücadele edecek. Yarın akşam İspanyol takımı Laboral ile karşılaşacak Fenerbahçe, CSKA Moskova-Lokomotiv Kuban maçının galibiyle finalde yer almak istiyor.

Fenerbahçe-Laboral final four mücadelesini AjansHaber’e değerlendiren Eski basketbolcu ve yorumcu Emir Turam, “Fenerbahçe için iyi savunmanın kilit öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’nin hücumda içeride ve dışarıda silahları var. Takım ivme kazandığı zaman o silahlar etkili olmaya başlıyor. Bütün takımın çok iyi savunma yapması gerekiyor. Laboral takımına baktığımızda en büyük tehditleri pivotları Ioannis Bourousis. Çok dakika alıyor, çok sayı atıyor, çok ribaund alıyor ve işin en önemlisi ona hücumda çok top geliyor. Hücum organizasyonun da kilit adamı durumunda. Bourousis’in savunması bu aşamada çok önemli olacak. Vesely’nin iyileşmiş olması çok önemli bir gelişme çünkü Bourousis’e karşı da çok önemli iş yapacak.” dedi.

Eski basketbolcu ve yorumcu Emir Turam, Fenerbahçe-Laboral final four mücadelesini AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“FENERBAHÇE ARTIK BU SEVİYELERİN TAKIMI OLDU”

Fenerbahçe Kulübü’nün büyük başarısından söz etmek gerekiyor. Birkaç yıllık yatırımın ve çabanın ürünü olan geldiği seviyedir. Fenerbahçe, geçen sene de final four oynadı, artık bu seviyelerin takımı oldu. Önce çok iyi bir koçun etrafında kurulan takımla oldu ama onun yanında çok iyi bir basketbol yönetimi de var.

“HATANIN TELAFİSİ YOK”

Fenerbahçe çok iyi bir takım ve bu sene de çok iyi destek organizasyonu kurdular, arka arkaya final four oynama başarısı gösteriyorlar. Fenerbahçe, Laboral ile oynayacak. Final four’da ilk maç çok önemli ve Fenerbahçe’nin de en önemli maçı bu. İnşallah yenip finale çıkacağız ama adım adım bakmak gerekiyor. Final four’da hataların telafisi yok. Bütün konsantrasyonu önümüzdeki maça yöneltmek gerekiyor.

ANTİC DAHA ÖNCE OYNADIĞI 2 FINAL FOUR’U KAZANDI

Fenerbahçe’de oynayan tecrübeli basketbolcu Antic ile ilgili ilginç bir durum var. Antic, daha önce 2 kere final four oynadı ve ikisinde de şampiyon oldu. Final four’daki üçüncü mücadelesini Fenerbahçe ile verecek, bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

“FENERBAHÇE TAKIM OYUNU OYNUYOR, MAÇI BIRAKMIYOR”

Fenerbahçe bu yıl çok iyi maçlar oynadı. Takım olarak çok iyi oynuyorlar, bencil değiller ve topu paylaşıyorlar. Fenerbahçe bu sayede çok önemli son saniye maçları kazandı. Hatta oldukça uzak mesafelerden gelen son saniye basketleriyle bazı maçları kazandılar, yani vazgeçmiyorlar. Öte yandan rahat bir şekilde önde oldukları maçlarda belki biraz erken gevşeyip zor durumlara düştükleri de oldu. Burada her top önemli, telafisi olmayan bir maç ve artık bu seviyede oynanan basketbolda herkes çok iyi takım. Bütün takımların iyi isimleri var, bütün takımların performansı iyi. Maçlarda o gün ritmi iyi olan avantaj sağlayacaktır.

“FENERBAHÇE İÇİN KİLİT ETKEN; SAVUNMA”

Bu tip karşılaşmalar da biraz da şanslı olmak gerekiyor. Büyük güçlerin kapışmasında şans da önemli bir etken haline geliyor. Fenerbahçe için iyi savunmanın kilit öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’nin hücumda zaten içeride ve dışarıda silahları var. Takım ivme kazandığı zaman o silahlar etkili olmaya başlıyor. Bütün takımın çok iyi savunma yapması gerekiyor.

“RAKİBİN EN BÜYÜK TEHDİDİ BOUROUSIS”

Laboral takımına baktığımızda en büyük tehditleri pivotları Ioannis Bourousis. Çok dakika alıyor, çok sayı atıyor, çok ribaund alıyor ve işin en önemlisi ona hücumda çok top geliyor. Hücum organizasyonun da kilit adamı durumunda. Bourousis’in savunması bu aşamada çok önemli olacak. Vesely’nin iyileşmiş olması çok önemli bir gelişme çünkü Bourousis’e karşı da çok önemli iş yapacak.

“VESELY EN İYİ SEZONUNU OYNUYOR”

Vesely’nin dönmesi de bence çok önemli çünkü beklenenden daha önce iyileşti. Bu Fenerbahçe’nin organizasyonunun da bir göstergesidir. Bu bir yandan tıp elemanlarının işlerini iyi yaptığını gösteriyor ama bir yandan da oyuncunun kişisel motivasyonunu gösteriyor. Vesely, Avrupa’nın en iyi oyuncularından biri ve Avrupa’daki en önemli sezonunu oynuyor. Vesely, defansta da çok önemli bir silah, çok yönlü bir oyuncu.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar