Fenerbahçe, Beşiktaş'a yatacak mı?

Süper Lig'de 12 puan farkla lider olan Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi yoluna taş koymak amacıyla bu akşam oynanacak derbide Beşiktaş'a bilerek yenileceği iddia ediliyor.

2008/09'DA DA İDDİA EDİLDİ

Aynı iddialar 2008/09 sezonunda da gündeme gelmişti. O dönemde Süper Lig'de şampiyonluğun en büyük favorisi olan Beşiktaş ile ligde yarıştan kopmuş olan Fenerbahçe, Türkiye Kupası finalinde birbirlerine rakip olmuşlardı.

Ligde 6 yıllık şampiyonluk hasretini dindirmek isteyen Siyah-beyazlılarla, 26 yıl sonra Türkiye Kupası'nı kazanmak isteyen Sarı-lacivertliler arasında gizli bir anlaşma yapıldığı söylentileri kulaktan kulağa dolaşıyordu.

Komplo teorisyenlerine göre Fenerbahçe, Beşiktaş'a lig maçında bilerek yenilerek Karakartal'a şampiyonluğun yolunu açacak, karşılığında da Beşiktaş Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe'yi fazla zorlamayacaktı.

GÜİZA ATTI BEŞİKTAŞ TERTEMİZ ŞAMPİYON OLDU

Ancak tüm söylentilerin uydurma olduğu iki maç sonrasında gün ışığına çıktı. İki takımın futbolcuları sahada alın teriyle mücadele ederek kuşkuya yer bırakmayacak sonuçlara imza attılar.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a bilerek yenileceği iddia edilen İnönü'deki lig maçında Sarı-lacivertliler sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak Beşiktaş'a şampiyonluk yolunda büyük darbe vurdu. Fenerbahçe'nin golleri Dani Güiza ve Semih Şentürk'ten gelirken Filip Holosko'nun tek sayısı Beşiktaş'a yetmedi.

Yine 30. haftada oynanan o maçı kaybeden Beşiktaş, lider Sivasspor'u geçme şansını kaybetti ve 1 puan gerisinde kaldı.

KUPA'DA DA TAM TERSİ OLDU

"Şampiyonluk Beşiktaş'ın Kupa Fenerbahçe'nin" iddialarının ikinci ayağı da boşa çıktı. İzmir'de oynanan Türkiye Kupası final maçına bu kez hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu.

Henüz 6. dakikada Yusuf Şimşek'le 1-0 öne geçen Siyah-beyazlılar, Güzia'nın skoru eşitleyen golüne engel olamasa da ikinci yarıda bulduğu gollerle skoru 4-1'e getirmeyi başardı. Mücadelenin uzatma dakikalarında Fenerbahçe lehine verilen penaltıyı gole çeviren Alex de Souza yalnızca skoru belirleyebildi; 4-2.

İki takımın oyuncuları haklarındaki tüm iddiaları böylece boşa çıkarmış oldu. Ligin ilerleyen haftalarında Sivasspor'u geçen Beşiktaş, sezonu hem Türkiye Ligi hem de Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamladı ve 19 yıl sonra çifte şampiyonluğa imza attı.

Yorumlar