Fenerbahçe Basketbol takımı Berlin'e gitti!

Berlin'de düzenlenecek Euroleague Final Four'a katılmaya hak kazanan Fenerbahçe Basketbol takımı Berlin'e gitti.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle Berlin'e gidecek kafile Check-in işlemini yaparak pasaport kontrolünden geçti. Ardından Fenerbahçe Basketbol takımı saat 07.40'da Berlin'e hareket etti. 13-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 4'lü turnuvada Fenerbahçe, 13 Mayıs saat 19.00'da İspanya takımı Laboral Kutxa karşılaşacak. Maç Almanya'nın başkenti Berlin'de Mercedes Benz Arena'da yapılacak.

FENERBAHÇE'DE HEDEF ŞAMPİYONLUK

Euroleague'de şimdiye kadar 11 kez yer alan Fenerbahçe, tarihinde ikinci kez Final-Four'da mücadele edecek. Başantrenör Zeljko Obradovic yönetiminde üst üste ikinci kez Final Four'da oynama başarısı gösteren Fenerbahçe, bu kez kupayı kaldırarak tarihe geçmek istiyor. Geçen sezon Madrid'de oynanan Final Four mücadelesini Real Madrid kazanmıştı. Sarı-lacivertli takım, yarı finalde Real Madrid karşısında 96-87 kaybetmiş, üçüncülük maçında ise CSKA Moskova'ya 86-80 yenilmişti.

Zeljko Obradovic ise Euroleague kariyerinde 15. kez Final Four heyecanını yaşamaya hazırlanıyor. Euroleague'de 8 kez mutlu sona ulaşarak, bu alanda 'En fazla kazanan başantrenör' unvanını elinde bulunduran Obradovic, Sarı-lacivertli takımla da bu kupayı kazanmayı hedefliyor.

Kadrosunda, Luigi Datome, Bogdan Bogdanovic, Ekpe Udoh ve Jan Vesely gibi yıldızlar bulunan Fenerbahçe, grupları lider tamamlarken, çeyrek finalde de Real Madrid'i 3-0 mağlup etmiş ve Final Four'a adını yazdırmıştı.

CSKA MOSKOVA EN GÜÇLÜ RAKİP OLARAK GÖSTERİLİYOR

Kyle Hines, Milos Teodosic ve Nando De Colo gibi yıldız oyunculara sahip Rusya'nın CSKA Moskova takımı, son üç sezonda Final Four'da mücadele etmesine rağmen, yarı finalde elendi. Bu sezon Final Four'a gelene kadar 27 maçta 22 galibiyet, 5 mağlubiyet alan CSKA Moskova, Fenerbahçe'nin şampiyonluktaki en güçlü rakibi olarak gösteriliyor. CSKA Moskova'nın başantrenörlüğünü ise bir dönem Banvit'i çalıştıran Dimitris Itoudis yapıyor.

 

Yorumlar