Fenerbahçe Avrupa arenasında 207. maçına çıkıyor

Fenerbahçe, İsviçre ekibi Grasshoppers karşısında tarihinin 207. maçına çıkmaya hazırlanıyor. Fenerbahçe'nin Avrupa mesaisi ve muhtemel 11'ler ile ilgili detaylar haberin ayrıntılarında.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda bu akşam sahasında İsviçre temsilcisi Grasshoppers ile karşılaşacak temsilcimiz Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 207. maçında mücadele edecek. Sarı-Lacivertli ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 42. sezondan bugüne kadar 206 Avrupa maçına çıktı. Bu karşılaşmalardan 74'ünü kazanan Fenerbahçe, 42 kez berabere kalırken, 90 kez de sahadan mağlubiyetle ayrılan takım oldu. Fenerbahçe geçtiğimiz Avrupa Ligi maçlarında rakip filelere tomplam 256 gol atarken, kalesinde ise 312 golü engelleyemedi.

FENERBAHÇE SAHASINDA 103. MAÇINA ÇIKIYOR

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Fenerbahçe, bu akşam UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla çıkacağı 103'üncü iç saha maçına çıkacak. Temsilcimiz, Macaristan'ın Csepel takımıyla 13 Eylül 1959'da yaptığı maçla ve 1-1 biten ilk Avrupa kupası maçından sonra iç sahadaki 102 maçta sadece 50 galibiyet alabildi. Sarı-Lacivertliler, sahasında oynadığı 21 maçtan ise beraberlikle ayrılırken, 31 müsabakadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, kendi evinde oynadığı maçlarda 149 kez gol atarken, kalesinde gördüğü 115 gole engel olamadı.

5 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Avrupa kupalarında Fenerbahçe, kendi sahasında oynadığı son 5 maçında yenilgi yüzü görmedi. Temsilcimiz kendi sahasında en son yenilgisini geçen sezon Avrupa Ligi A Grubun'ndaki Molde maçında almıştı. 3-1 yenilen Fenerbahçe, Avrupa kupası'nda çıktığı son 5 maçında ise 4 galibiyet ve 1 beraberlikle beraber yenilgi yüzü görmedi. UEFA Avrupa Ligi'nde, Hollanda'nın Ajax takımını 1-0 yenen Temsilcimiz, İskoçya'nın köklü ekibi Celtic ile 1-1 berabere kalmıştı. Fenerbahçe, kendi sahasında oynadığı diğer karşılaşmalarda ise Rusya'nın L. Moskova takımına 2-0 ve Portekiz'in Braga takımını ise 1-0 mağlup etmişti.

ELEMELERDE FENERBAHÇE'NİN PERFORMANSI

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en etkili organizasyonunda çıktığı 7 elemelerin 6'sında gülen taraf olan takım olurken. Kupa'da 3 kez eleme oynayan temsilcimiz, önceki adı UEFA Kupas'ında oynadığı maçlarda üçünde de rakiplerini yenerek turnuva dışına itti. 2009'da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda statü değişikliğine gitmişti. Bu organizasyonda 4 kez elemelere çıkan Fenerbahçe, üç kez turu geçen oldu. Sarı-Lacivertli ekip diğer bir elemede ise rakibiyle oynadığı maçta üstünlük kuramadı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 14 kez eleme oynadı ve 8 kez turu geçti.

GRASSHOPPERS KARŞISINDAKİ İLK 11

Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Roman Neustadter (Simon Kjaer), Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Aatif Chahechouhe, Salih Uçan, Emmanuel Emenike, Robin van Persie.

BİLET FİYATLARI

Kale arkası okul açık: 75 lira
Kale arkası Migros: 75 lira
Borajet tribünü ve maraton üst H-I blok: 170 lira
Fenerium alt H-I blok: 210 lira
Fenerium alt G blok: 250 lira
Fenerium alt F blok: 280 lira
Fenerium alt E blok: 300 lira

Yorumlar