Fenerbahçe 7 yıldan beri o müthiş müziği dinleyemiyor!

En son Luis Aragones döneminde Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden Fenerbahçe, bu akşam Shaktar Donetsk karşısında avantajlı bir skor alarak Ukrayna'da tur atmak istiyor.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne en son Luis Aragones zamanında katılan, 2. ön eleme turunda MTK Budapeşte’yi, 3. ön eleme turunda ise Partizan’ı saf dışı bırakan Fenerbahçe  7 yıl sonra tekrar Devler Ligi’ne kalmak için ilk olarak Shaktar Donetsk engelini aşmak zorunda. 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi G Grubunda hayal kırıklığı yaratarak Porto – D.Kiev ve Arsenal’e kafa tutamayan sarı lacivertli ekip, sadece 2 puan toplarken, yaşanan “3 Temmuz” sürecinden sonra “Sarı kanaryalar” uzunca bir süre Avrupa serüveninden uzak kaldı.



AZİZ YILDIRIM: BU SEZON YAPTIĞIMIZ TRANSFERLERE 47 MİLYON EURO HARCADIK

Bu sezon yapılan flaş transferlerle sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da büyük ses getiren Fenerbahçe’nin, Ukrayna ekibi Shaktar Donetsk’i elememesi için hiçbir neden görülmüyor. Hali hazırda güçlü olan kadroya tam 8 transfer yapan ( Kjaer, Fabiano, Şener, Fernandao, Nani, Van Persie, Ba, J.de Souza) Aziz Yıldırım, hem ligde hem Avrupa kupalarında büyük başarılar beklerken, 40 yaşındaki teknik direktör Vitor Pereira’nın yapılan bunca yatırıma nasıl reaksiyon göstereceği merak konusu oldu. Genelde hazırlık maçlarında iyi bir performans ortaya koyan Pereira ve öğrencileri, Shaktar Donetsk karşısında favori olarak gösterilirken, gruplara kalması halinde Aziz Yıldırım’ın Şampiyonlar Ligi’nden gelecek parayla iki dev transfer daha yapacağı iddia ediliyor. Fenerbahçe olası kötü senaryoda transfer sezonunu büyük bir ihtimalle kapacak gibi görünürken, Aykut Kocaman döneminde (2012-2013) UEFA Kupası’nda yarı finale kadar çıkan Fenerbahçe, bu kadroyla finale kadar gitmek isteyecek.

VİTOR PEREİRA'NIN LUCESCU KARNESİ


SHAKTAR GÜÇ KAYBETTİ AMA UKRAYNA EKİBİ ÇOK TECRÜBELİ VE OTURMUŞ BİR TAKIM

Şu anda 165-170 milyon euro’luk bir kadro bütçesine sahip olan Fenerbahçe Fernando, Luiz Adriano ve Costa gibi yıldız futbolcuların transferlerine engel olamayan Lucescu’nun 150 milyon euro’luk Shaktar’ı karşısında ilk maçta iyi bir avantaj yakalamak istiyor. Ukrayna’da çıkan iç savaş nedeniyle rövanş maçını Arena Lviv’de oynayacak olan sarı lacivertliler deplasman kabusu da yaşamayacak.

LUCESCU'NUN EN BÜYÜK SİLAHI ALEX TEİXEİRA OLACAK


SRNA VE LUCESCU FENERBAHÇE’YE GÖZDAĞI VERDİ

Kariyerinde daha önce Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımları çalıştıran Mircea Lucescu, Kadıköy deplasmanına yabancı değil.  Dün düzenlenen basın toplantısında sarı lacivertli ekibin çok iyi bir kadro oluşturduğunu söyleyen Rumen teknik adam “Fenerbahçe ile eşleşmek istemezdim” derken, takımın kaptanı Dario Srna ise “Fenerbahçe’yi eleyerek hocamıza iyi bir doğum günü hediyesi vermek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

İKİ TAKIMIN MUHTEMEL 11'LERİ VE İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHÇE SHAKTAR DONETSK MAÇI SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?


 

Yorumlar