Fenerbahçe 3 kat daha fazla para harcadı ama hedefe ulaşamadı

Sezon başında kadrosunda yeni yapılanmaya giden ve sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe, hedefine ulaşamadı.

AjansHaber / ÖZEL

Spor Toto Süper Lig’de son 2 maça girilirken lider Beşiktaş’ın 6 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe’de hayal kırıklığı yaşanıyor. Sezon başında kadroda büyük bir değişime giden ve yıldız isimlerle anlaşan Fenerbahçe önce UEFA Avrupa Ligi’nden elenmenin üzüntüsünü yaşadı. UEFA Avrupa Ligi gruplarında başarılı performans gösteren sarı lacivertliler son 32 turunda Lokomotiv Moskova’yı eleyerek Braga ile eşleşmişti. Braga’yı Kadıköy’de 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, Portekiz’deki maçı 4-1 kaybedince UEFA hedefini başka bir seneye bırakmış oldu.

UEFA AVRUPA LİGİ’NDEN ELENDİKTEN SONRA ÜST ÜSTE KAYIPLAR

UEFA Avrupa Ligi’nden elenen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Beşiktaş ile kıyasıya şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, Osmanlıspor ve Galatasaray beraberliği, Konyaspor mağlubiyeti ile avantajı Beşiktaş’a verdi.

FENERBAHÇE’DE HAYAL KIRIKLIĞI

Spor Toto Süper Lig’in 32.haftasına Fenerbahçe’nin 3 puan önünde giren Beşiktaş, Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında kaybedince Beşiktaş, son 2 maç kala 6 puanlık avantaj elde etti.

FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ’TAN 3 KAT DAHA FAZLA HARCADI

Ligde şampiyonluk yarışı veren iki takımın sezon başında harcadığı paralara baktığımızda arada uçurum olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe, sezon başında kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirmek isterken toplamda 114 milyon Euro harcadı. Beşiktaş ise bu sezon yaptığı transferlerde toplam 36 milyon Euro harcadı.

İşte Fenerbahçe’nin yeni transferlerine ödediği bonservis bedelleri;

Josef De Souza: 8 milyon Euro

Simon Kjaer: 7.65 milyon Euro

Ozan Tufan: 7 milyon Euro

Luis Nani: 8 milyon Euro

Robin Van Persie: 5.5 milyon Euro

Fernandao: 3.4 milyon Euro

Volkan Şen: 2.5 milyon Euro

Şener Özbayraklı: 1.6 milyon Euro

Abdoulaye Ba: Kiralık

Lazar Markovic: Kiralık

Fabiano: Kiralık

İşte Beşiktaş’ın yeni transferlerine ödediği bonservis bedelleri;

Rhodolfo: 3.3 milyon Euro

Denys Boyko: 3.3 milyon Euro

Jose Sosa: 2 milyon Euro

Andreas Beck: 1.75 milyon Euro

Aras Özbiliz: 1.3 milyon Euro

Ricardo Quaresma: 1.2 milyon Euro

Alexis Delgado: 1.1 milyon Euro

Mario Gomez: Kiralık

Marcelo: Kiralık

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar