3 futbolcuyla masaya oturuldu!

Fenerbahçe ile sezon sonu sözleşmeleri sona erecek olan Caner Erkin, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül takımda kalmayı istiyor.

Geçen sezon sözleşmesi sona eren tüm futbolcularla yollarını ayıran Fenerbahçe’de bu sezon yine bazı isimler için aynı yöntem uygulanacak. Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mehmet Topal ise bu planın dışında tutulacak, üç yıldızla devam etmenin yolları aranacak.

Sarı-lacivertli yönetim bu nedenle takımın omurgasını oluşturan bu oyuncularla masaya oturdu, ön görüşmelere başladı. Başkan Aziz Yıldırım’ın da yapılacak tüm toplantılara katılma kararı aldığı belirtildi. Fenerbahçe Yönetimi’nin ilk buluşmada oyuncuların düşüncelerini aldığı, Ocak ayı itibariyle de Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mehmet Topal ile yeni anlaşma yapmayı düşündüğü öğrenildi.

ATLETİCO PUSUDA

Sarı-lacivertli yönetimin bu üçlü ile anlaşılmasının ise çok kolay olmayacağı kaydedildi. Gökhan Gönül için Atletico Madrid’in istekli olduğu, Arda ile birlikte Süper Ligi daha yakından takip eden İspanyolların, milli oyuncunun kapısını ciddi şekilde çaldığı belirlendi. 30 yaşındaki tecrübeli futbolcunun, kariyerinin “son” kontratını en iyi şartlarda yapmak istediği ve her türlü teklifi değerlendirmeye açık olduğu bildirildi.

Son sözleşmesini EURO 2016’yı düşünerek iki yıllık yapan Caner Erkin ilk olarak sarı lacivertlilerle anlaşmaya çalışacak. Ancak ilk etapta anlaşma sağlanamazsa yıldız oyuncunun Avrupa Şampiyonası finallerini bekleme ihtimali oldukça yüksek. Caner’i iki sezon önce İnter kulübü istemiş, AB dışı oyuncu statüsüne takıldığı için bu transfer gerçekleşmemişti.

KALMAYI DÜŞÜNÜYOR

Valencia kariyeri sonrası Türkiye’ye dönme kararı alan Mehmet Topal ise oynadığı bölgenin Avrupa’da sayılı isimlerinden biri. Bu sebeple daha önce tanındığı La Liga’daki ekiplerin hâlâ ilgisi oldukça yoğun. Milli futbolcunun da ilk tercihinin yine Fenerbahçe olacağı, sıkıntı yaşanması halinde Avrupa’yı düşüneceği kaydedildi.

MALİ DETAYLAR

Fenerbahçe ile bu üç isim ve temsilcileri arasında Ocak ayından itibaren daha da yoğunlaşacak görüşmelerde en önemli konu mali detaylar olacak. Van Persie, Nani ve Kjaer’in gelişi ile ücret skalası yeniden yükseldi. Sarı-lacivertli yönetim ise Avrupa’daki ücretler ve vergilendirme sebebiyle bu isimlerin en iyi ücretleri yine sarı-lacivertli kulüpte bulunacağını düşünerek anlaşmaya varılacağını hesaplıyor. Ayrıca bu üç futbolcunun bölgesinde Şener, Hasan Ali ve Ozan Tufan’nın gibi alternatiflerin bulunması da yönetimin elini güçlendiriyor.

Gökhan en iyilerde

Fenerbahçe’de son dönemin yıldızı olan Gökhan Gönül, UEFA Avrupa Ligi’nin en iyi kadrosunda yer aldı. Grup aşamalarının baz alındığı kadroda Gökhan, 3-5-2 sisteminde savunmada sol tarafta gösterildi.

Caner 7 lig maçına çıktı

Bu sezon Fenerbahçe ile 7 lig maçına çıkan Caner Erkin, henüz gol atma başarısı gösteremedi.

Yorumlar