F.Bahçe'ye 190 G.Saray'a 120 milyon TL'lik çılgın gelir!

Fenerbahçe ve Galatasaray yıldız oyuncuları Nani ve Podolski’nin Çin piyasasında olduğundan fazla değer bulmasıyla rahatladı. Transferler Haziran ayında gerçekleşebilir.

Özellikle geçtiğimiz sezon Beşiktaş’tan Demba Ba’yı 13 milyon Euro karşılığında transfer eden ve bu sezonda Türk pazarının içine giren Çinliler, devre arası transfer döneminde bazı yıldız futbolculara yine astronomik teklifler sunmayı ihmal etmediler. Beşiktaş’ın tecrübeli stoperi Ersan Gülüm için en son 4,5 milyon Euro veren Çinliler, Trabzonspor’dan Mbia’yı (4 milyon Euro) alırken, Fenerbahçe’nin Portekizli yıldızı Luis Nani içinse 20 milyon euro’yu gözden çıkardı. Cumartesi günü Divan Kurulu toplantısında Nani için kendilerine verilen resmi teklifi açıklayan Aziz Yıldırım “İsteseydik 25 milyon euro’lara kadar çıkarlardı” derken Shanghai Shenhua kulübünün son dakikada Lukas Podolski için Galatasaray’ın kapısını çalması bir anda gündeme düşmüştü. Alman golcüye 3 yıllığına 27 milyon Euro teklif eden Shenhua yönetimi sarı kırmızılı kulübe 15 milyon euro’lara kadar çıktığı belirtilirken Podolski’nin de tıpkı Nani gibi kulüplerinden ayrılmak istemedikleri için gelen transfer tekliflerini reddettikleri bildirildi.

FENERBAHÇE 65 GALATASARAY 40 MİLYON EURO’YU KASAYA KOYABİLİR

Ocak ayı transfer sezonunda Türkiye’den futbolcu götüren Çinlilerin yaz ayı transfer döneminde de yine Türkiye takımlarını radarına alacakları anlaşıldı. Podolski, Nani, Ersan Gülüm, Van Persie, Burak Yılmaz ve Cardozo  gibi yıldız futbolcuları bu sefer kadrolarına kazandırması beklenen Çin kulüplerinin özellikle 4 büyüklerin kapısını aşındıracağa benziyorken sırf bu 6 oyuncu için bile yaklaşık 80 - 90 milyon Euro harcayabilecekleri tahmin ediliyor.

KİRALIK GİDENLER DE VAR

Yaz ayı transfer sezonunda kulübün kasasına girecek paraları dört gözle bekleyen takımlarından Fenerbahçe ve Galatasaray diğer kulüplere göre daha avantajlı görünüyor. Emenike’yi ve Salih Uçan’ı kiralık olarak gönderen ve her iki oyuncunun sözleşmelerine satın alma opsiyonu koyan sarı lacivertli ekip 22 milyon euro’luk gelir beklerken Galatasaray ise Telles ve Bruma’dan yaklaşık 16 milyon euro’luk bir gelir elde etmek istiyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar