Ey Prandelli! Galatasaray senin çiftliğin mi?

Dün akşam Arsenal karşısında çıkardığı 11 ve tartışılan sistemiyle gündeme oturan Prandelli'ye bir yazı da Erhan Seven'den geldi.

ERHAN SEVEN/ ANKARA

Avrupa’da Türk takımları arasında Galatasaray, daha başarılı olarak öne çıkmış bir takımdı.  . Camiada, futbol takımında Avrupa maçlarına ayrı bir konsantrasyon olurdu. Ligde kötü maçlar çıkarsa da Sarı-Kırmızılı ekip, Avrupa kupası maçında ayrı bir havayla oynardı. Ancak artık Galatasaray, Avrupa’da sıradan bir takım haline geldi.

Bu sezon, ‘Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma’ piyangosunu da iyi değerlendiremedi. Şampiyon Fenerbahçe’den 9 puan geride tamamladıktan sonra şampiyonlar ligine doğrudan katılan Galatasaray, bunun hakkını veremedi.
Anderlecht beraberliğinden sonra dün akşam da Arsenal karşısında Londra’da Emirates Stadı’nda kelimenin tam anlamıyla döküldü.

PAZARTESİ PRANDELLİ’Yİ UYARMIŞTIM

Aslında Perşembe’nin gelişi Çarşamba’da bellidir sözü var ya… Tam da bu Galatasaray için uygun. Cesare Prandelli hoca, Cumartesi günü üçlü defans adı altında komik bir dizilişle Sivasspor karşısına çıkmıştı. Yiğidolar bile şaşırdı, ilk 10 dakika üç net pozisyona girip gol yapamadı.

Sivasspor maçında dökülmesine rağmen üç puan kazanınca Prandelli, ‘Üçlü defans taktiğim tuttu’ diye düşündü. Biz de maçtan sonra bir televizyon programında, “Prandelli, Sivas maçında üçlü defans oynatarak deneme yaptı. Ancak Arsenal maçında böyle oynamaması gerekir. Oynarsa farklı kaybeder” yorumunu yapmıştık. Ve açıkçası Prandelli’nin bu hatadan döneceğini, ya da birilerinin onu uyararak döndüreceğini düşünmüştüm.

Hatta maçtan sonra da uyarmıştım ama beni dinlemedi. Cesare, Londra’da büyük cesaret ve cüret gösterip aynı taktikle çıktı ve tarihi farklardan birini yedi. İkinci devre Yekta’yı çıkartıp Hamit’i alarak 4-4-2’ye dönmesine rağmen erken yediği dördüncü golle tamamen dağıldı.

Televizyon başındaki ve özellikle tribündeki Sarı-Kırmızılı taraftarlar kahroldu. 61. dakikada kazanılan penaltı atışı kullanılırken ‘mabadlarını’ sahaya dönerek sert bir protesto yaptılar.

TARİHİ FARKI ARSENAL KALECİSİ ÖNLEDİ

Yukarıdaki ara başlığı görünce tabii ki, Polonyalı kalecinin Arsenal’ın yiyeceği tarihi farkı önlediği anlaşılabilir ama Galatasaray’ın yiyeceği tarihi farkı önledi . 61. dakikada Burak’ı ceza alanı içinde düşürerek penaltıya sebebiyet veren Arsenalli file bekçisi takımının 10 kişi kalmasına neden oldu, golcü Sanchez’in de oyundan çıkmasına yol açtı. Böyle olunca da Arsenal’in 6-7 gol atmasının önüne geçti. Yoksa bence maç 6-7’ye giderdi.

PRANDELLİ’NİN GALATASARAY ÇİFTLİĞİ

Fatih Terim gittiğinde ligin 6. haftasında İtalyan Roberto Mancini’nin getirilmesinin yanlış olduğunu vurgulamış ve sezon sonu gider demiştim. Ardından Ünal Aysal, bir başka İtalyan Prandelli’yi getirdi. Galatasaray’ın seçilecek yeni yönetim, 25 Ekim’de işbaşı yapınca Prandelli’yi gönderir, 2015 yılında Sarı-Kırmızılı ekibin başında başka bir hoca olur.
Gitse de gitmese de, Prandelli Galatasaray camiası ve taraftarlarının güvenini kazanamadı.  Galatasaray futbol takımını, adeta bir deneme tahtasına çevirdi. Yasin Öztekin’den sağbek üretmeye çalıştı, çağdışı olan ve denemesine rağmen başarısız olduğunu göremediği 3-5-2 sisteminde ısrarcı oldu. Olcan’ı sildi attı, Arsenal maçında ‘bacağım kopsa da oynarım’ diyen kaptan Selçuk İnan’ı, “İdmanlarda hastalığı nedeniyle yetersiz ve halsiz” gördüğü için oynatmadı. Ön liberoda ağırlığı ortaya çıkmayan, fizik gücünü kullanarak, hatta Türk hakemlerinin sert faullerine göz yummasıyla defolarını gizleyen Melo’yu stopere, üçlü defansı göbeğine çekerek tarihi hatalar yaptı. Aslında iyi oldu, Melo’nun İtalya’da aldığı  ‘bidon futbolcu’ sıfatını da hak ederek aldığını iki maçta bizlere gösterdi.

Futbolcularını tanıyamadı, kapasitelerini, yapılarını bilemedi. Onu yönlendirecek iyi bir Türk yardımcı hocaya sahip olamadı. Prandelli, yap-boz edasıyla Galatasaray ile oynadı durdu üç aydır.

Ben de buradan Prandelli’ye sesleniyorum.  Ey Prandelli! ‘Benim için Galatasaray, Ünal Aysal’dır’diyecek kadar camiayı nasıl küçümsersin? Galatasaray futbol takımını adeta deneme tahtası yaparak, stajyer hoca gibi nasıl davranırsın? Galatasaray futbol takımı senin çiftliğin mi Sinyor Prandelli?

Prandelli, şunu iyi bil. Bir Galatasaraylı için en kötü şeyi yapıyorsun ve Fenerbahçelilerin Galatasaray’a  kıs kıs gülmesine neden oluyorsun. Bu da sana yeter zaten. Anlarsan eğer…


Yorumlar