Ev sahibi olmak isteyenlere KDV müjdesi!

Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan Katma Değer Vergisi oranını yüzde 8'e indirdi.

Dün yapılan Bakanlar Kurulunda geniş bir ev sahibi olmak isteyenleri mutlu edecek bir haber geldi. Bakanlar Kurulunda alınan kararla artık 150 metrekarenin üzerindeki evler için KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Bakanlar Kurulu ev sahibi olmak isteyenleri mutlu ederken araç sahiplerini üzecek bir karar da aldı. Dün 6 kuruşluk bir indirim uygulanan akaryakıtın ÖTV oranı yaklaşık 20 kuruş artırıldı. 

Bakanlar Kurulu, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan Katma Değer Vergisi (KDV) oranını yüzde 8'e indirdi. Kararla KDV oranlarının tespitine ilişkin karara eklenen geçici bir maddeyle, konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8 olarak uygulanması hüküm altına alındı.

Yetkililer, konut teslimlerinde yüzde 1 ve yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranlarında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.

DÜN 6 KURUŞ İNDİRİM YAPILMIŞTI BUGÜN ÖTV ZAMMI GELDİ

Akaryakıtta dün 6 kuruşluk bir indirime gidilmesinin ardından bugün akaryakıttaki ÖTV'ye yaklaşık 20 kuruşluk bir zam yansıtıldı.

Akaryakıt ürünlerini içeren özel tüketim vergisi (ÖTV) sayılı listesindeki benzin, motorin, ev kullanımı hariç LPG ile madeni yağlar ve solventlerde vergi oranları artırıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararname ile benzin, motorin ve ev kullanımı hariç LPG'de 20 kuruşluk artışa gidildi.

Karar uyarınca, ÖTV tutarları litre başına 95 oktan benzin için 2,1765 TL'den 2,3765 TL'ye, kurşunsuz benzin için 2,2985 TL'den 2,4985 TL'ye, motorin çeşitleri için 1,5945 TL'den 1,7945 TL ile 1,5245 TL'den 1,7245 TL'ye yükseltildi.

20 KURUŞLUK ZAM GELDİ

Karar kapsamında LPG'ye uygulanan ÖTV tutarı da kilogram başına 1,5780 TL'den 1,7780 TL'ye çıkarıldı.

Değişiklik kapsamında benzol, tuluol, ksiol, solvent nafta gibi ürünler ile madeni yağlama ürünlerinin ÖTV tutarlarında yapılan düzenlemeler de yer alıyor.

Ekonomi yetkilileri, motorinde artırılan ancak madeni yağda artırılmayan ÖTV maktu tutarlarının bazı ticari nakil vasıtalarında yakıt olarak kullanılabilen 10 numara yağ yapımına yol açtığını belirterek, motorin ve madeni yağda maktu vergi artış düzenlemesinin bunun önüne geçilmesi için paralel olarak yapıldığını söylediler.

Yorumlar