Eski F.Bahçeli futbolcu G.Saray'ın 'takas transferini' açıkladı

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta top koşturan Ali Güneş, Hannover'de oynayan Mevlüt Erdinç ile Galatasaray'dan ayılan Kevin Grosskretz takasının yakın olduğunu söyledi.

GROSSKREUTZ’I SADECE HANOVER 96 ALIR, MEVLÜT DE GALATASARAY’A GELİR

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Ali Güneş, “Kevin Grosskretz’iyi Almanya’da çok fazla takım istemiyor. Schalke kesinlikle olmaz. Eski takımı Dortmund onların düşmanı. Dortmund’a geri gelemez. Köln kulübü, kendisiyle ilgilenmediğini söyledi. Bayer Leverkusen’in onu transfer edeceğini düşünmüyorum. En yakın ihtimal Hanover 96. Mevlüt orada oynuyor. Kalitesi tartışılmaz. İnsan olarak da kendisini çok seviyorum. En son Olcay Şahan’ın düğününde konuştuk. Türkiye’ye gelmeye çok sıcak bakıyor. Galatasaray’a transferi olabilir. Burak sakatlıktan sonra beklenen performansı gösteremedi. Umut da öyle. Galatasaray’ın elinde Grosskretz gibi bir kozu var. Onu vererek Mevlüt’ü alabilir. Kickers dergisi de bu haberi yazdı. Orada yazılıyorsa, bu gerçektir” dedi.

MEVLÜT, TÜRKİYE’Yİ ÇOK İSTİYOR

Hanover 96’nın Mevlüt için 3.5 milyon Euro ödediğini, Galatasaray’ın ise Grosskretz için 1.5 milyon Euro ödediğini hatırlatan Güneş, ”Bu nedenle Galatasaray, Grosskretz ile birlikte biraz para ödemek zorunda kalabilir. Ama bunun dışında Mevlüt acısından sorun çıkmaz. Grosskreutz için sorun olmaz. Zaten gitmek istiyor. Ama Hanover kesinlikle Mevlüt için para isteyecek. 500 bin – 1 milyon Euro arasında bir para isteyebilirler. Mevlüt’ten çok fazla yararlanamadılar; ama Grosskretz’tan yararlanabilirler. Aradaki zararı göze alıp, Mevlüt’ü Galatasaray’a verebilirler” şeklinde konuştu.

UMUT BULUT’UN TRABZON’DA GÖSTERDİĞİ PERFORMANSI MEVLÜT GALATASARAY’DA GÖSTERİR

Mevlüt’ün kendisine Türkiye’de futbol oynamak istediğini belirten Ali Güneş, “Avrupa’da yetişmesine rağmen Türk kültürünü çok yaşayan bir insan. Türkiye’de oynamaya çok sıcak bakıyor. Galatasaray Türkiye’nin en büyük kulüplerinden bir tanesi. Galatasaray’da bana göre çok başarılı olur. Umut Bulut’a yakın bir tarzı var. Umut çok iyi ve mücadeleci bir oyuncu. Mevlüt biraz daha teknik üstünlüğüne sahip. Mevlüt’ün Umut Bulut’un Trabzonspor’da gösterdiği performansı Galatasaray’da göstereceğini düşünüyorum. Çok güçlü ve profesyonel bir futbolcu. Kendini sürekli hazır tutuyor. Varını yoğunu ortaya koyuyor. Galatasaray’ın böyle bir futbolcuya ihtiyacı var. Galatasaray’ın da Mevlüt’e ihtiyacı var” dedi.

Yorumlar