Elde kalan kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu tarafından alınacak

Kurban Bayramı için ülkenin dört bir tarafından başka şehirlere götürülen hayvanların bir kısmı elde kaldı. Elde kalan hayvanların sahiplerine iyi haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten geldi.

Kurban Bayramı için ülkenin dört bir tarafından başka şehirlere götürülen hayvanların bir kısmı elde kaldı. Elde kalan hayvanların sahiplerine iyi haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kurban pazarlarında üreticilerin elinde kalan hayvanların, Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla yarından itibaren alınmaya başlanacağını bildirdi.

ELDE KALAN HAYVANLAR ESK'YA ALINACAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, açıklamayı yazılı olarak yaptı. Kurban Bayramı için çalışan hayvan üreticilerinin mağdur olmamaları için çalışıldığını dikkat çekti. Çelik, kurban pazarlarına şehir dışından getirilen hayvan üreticilerinin ellerinde kalan kurbanlık hayvanların yarından itibaren Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla yarından itibaren alınmaya başlanacağını belirtti.

HAYVANLAR KAÇ LİRADAN ALINACAK?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ‘ESK, 320-399 kilogram arası birinci kalite canlı tosunu 13 liradan, 399 kilogram üzeri birinci kalite canlı tosunu ise 13,5 liradan alacak. Kurum, küçükbaş kurbanlıkları da alacak. Toklunun canlı kilogram fiyatı 10,5 lira, koyununki ise 9,5 lira olacak. Elde kalan kurbanlıklarını ESK'ya vermek isteyen üreticilerin yarından itibaren hayvanlarını ESK kombinalarına götürmeleri gerekiyor.’ ifadelerini kullandı.

SAHİL KESİMLERİNDE KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Aydın'ın Didim ilçesinde Kurban Bayramı'nın ikinci gününde de satışlar olmayınca küçükbaşların birçoğu ellerinde kaldı.

Didim'in Akyeniköy Mahallesin de keçi yetiştiriciliği yaptığını belirten Hakkı Doyuran, ilçede yerel halktan ziyade yazlıkçılara umut bağaladıklarını ancak bayram öncesi bölgede yoğunluk yaşanmasına rağmen umdukları gibi özellikle küçükbaş kurbanlıkların ilgi görmediğini söyledi.

Yorumlar