Sergide Roketsan bünyesinde üretilen ve dünyada en çok kullanılan mühimmatlardan birisi olan, 25 kilometre menzilli Mini Akıllı Mühimmat (Mam-L ve Mam-T) ile Efes-2024 Tatbikatında kullanılan Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi (L-UMTAS) yerli ve yabancı ilgililer tarafından incelendi.

TB3 taarruzi insansız hava aracı, H620 paletli zırhlı araç, Amazon 4x4 çok amaçlı zırhlı araç, Altay ana muharebe tankı, Atak helikopteri için kullanılan yüzde 100 yerli 20 milimetre burun topu, mayın aramalarında ve mağara keşiflerinde kullanılan robot köpek ile tamamen elektrikli, pilot gerektirmeyen ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine giren helikopter muadili araç gibi ürünler de serginin öne çıkan teknolojileri arasında yer aldı.

TATBİKATTA YER ALMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Sergide akıllı mühimmatlarla ilgili bilgi veren Roketsan İş Geliştirme Birim Yöneticisi Hakan Kabalar, “Efes-2024 tatbikatında yer almaktan büyük gurur duyuyoruz.

Tatbikatta birçok mühimmatımız görev aldı. Birçok ürünümüzü de burada sergiledik. Dost ve müttefik ülkelerin roket, füze ve silah sistemini karşılamak için geliştirme ve üretim faaliyetlerimize devam ediyoruz