Galatasaray, Dzemaili'yi yeniden takıma kazandıracak

Galatasaray 32 maçta 48 gol yedi ve bir sezonda en çok yol yediği sezona ulaştı. Galatasaray Yönetimi, bu sezon Genoa'da kiralık oynayan Blerim Dzemaili'yi takıma yeniden kazandırmayı hedefliyor.

Galatasaray'da savunma dibe vurmuş durumda. Sarı kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 32 maçta yediği 48 gol ile bir sezonda en çok yol yediği sezona ulaştı. Önceki rekor 2003-2004 sezonuna aitti. Galatasaray o sezon 34 haftada 47 gol yemişti.

DENAYER'İN AKIBETİ

Sarı kırmızılı yönetim, bir yandan teknik direktör arayışlarını sürdürürken bir yandan da gelecek sezona dair yapılanmayı oluşturmaya çalışıyor. Galatasaray, ligde kötü geçen sezonun ardından savunma ve ön liberoya takviye yapmak amacında. Kiralık sözleşmesi sezon bitiminde sona erecek olan Jason Denayer'in takımda kalması beklenmiyor. Sarı kırmızılılar, savunmanın ortasına yapacağı takviye ile güçlü bir defans kurgusu yaratmak istiyor.

DONK HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Kasımpaşa'dan devre arasında 2.5 milyon Euro karşılığında transfer edilen Ryan Donk'un performansı ise hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Hollandalı oyuncu, Beşiktaş derbisinde oyuna sonradan girmiş ve sarı kırmızılı taraftarların yoğun protestosuna maruz kalmıştı.

DZEMAILI DÖNECEK Mİ?

Galatasaray Yönetimi, oyunun iki yönünü de oynayabilen ve savunmaya katkı sağlayabilecek bir ön libero arayışını sürdürüyor. Yönetim ayrıca bu sezon Genoa'da kiralık oynayan Blerim Dzemaili'yi takıma yeniden kazandırmayı hedefliyor. Serie A'da 26 maça çıkan İsviçreli futbolcu ile görüşecek olan yönetim, Dzemaili'den alacağı yanıta göre hareket edecek.

 

Yorumlar