Doria ve Balanta transferi neden olmadı? İşte perde arkasında yaşanan gelişmeler

Semih Kaya ve Chedjou'ya alternatif bir isim arayan Galatasaray, gündemine Doria ile Balanta'yı alsa da bu iki transferin de işini bitirememişti.

Eder Balanta ve Doria konusunda bir türlü istediği aşamayı kaydedemeyen Galatasaray sol stoper konusunda tüm şartları zorluyor. İlk etapta Semih Kaya ve Aurelien Chedjou'nun arkasında yedek kalmayı sorun etmeyecek genç bir stoperi kiralık olarak almak isteyen Galatasaray'ın Eder Balanta ve Doria için yaptığı teklifler geri çevrildi.

Doria transferi neden yattı?

Marsilya Doria'yı Galatasaray'a göndermek için 15'i ilk 11 olmak üzere 15 maçta da en az 20 dakika forma giymesini şart koştu. Cezalı ve sakat olduğu maçlar dışında Şampiyonlar Ligi'nde ise en az 400 dakika forma giyme şartı istedi. Bu şartları yerine getirme konusunda söz verilmediği için Doria transferi yattı.

Balanta için ilginç istekler

Balanta konusunda ise benzer şartlar ortaya konuldu. Arjantin ekibi 1 milyon Euro kiralama bedeli istediği Kolombiyalı'nın 10 maçta oynaması durumunda 3 milyon Euro, 20 maçta oynaması durumunda 3.5 milyon Euro, 30 maçın üzerinde oynaması durumunda ise 5 milyon Euro bonservis bedeli ile oyuncunun Galatasaray'a satılmasını istedi. River Plate, 10 maç oynaması durumunda 3 milyon  Euro'nun yüzde 50'sinin hesapa yatırılması konusunda şart koştu.

Kangolo atağı

İki Güney Amerikalı oyuncu konusunda yaşanan bu sıkıntıların ardından Galatasaray sürpriz bir isme yöneldi. Feyenoord'da forma giyen Kongo DR asıllı Almanya'nın Freiburg şehri doğumlu ve Hollanda Milli Takımı'nda forma giyen Terence Kongolo... Sol bekte de oynayan ve sol stoper olarak geleceğin en önemli yıldızı olarak dikkat çeken 21 yaşındaki oyuncu için Feyenoord'a 1 milyon 250 bin Euro kiralama bedeli ve 6 milyon Euro'luk da satın alma opsiyonu ile teklif sunuldu. Cevap bekleniyor.



Yorumlar