Dick Advocaat isyan etti: Bu takım 1,5 sene ne yapmış!

Fenerbahçe'nin Hollandalı çalıştırıcısı Dick Advocaat, futbolcuların performans raporlarına baktığında büyük bir şok yaşadı.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü futbolcuları ve takımı daha yakından tanıyabilmek için adeta kampa girdi. Bilimsel uygulamalara önem vermeyen ve bilgisayar verilerini kullanmayan Vitor Pereira’nın aksine Dick Advocaat göreve gelir gelmez takıma hemen performans testleri yaptırdı.

“BU TAKIM 1,5 SENE NE YAPMIŞ!”

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Advocaat, performans testlerini gördüğünde adeta şoka girdi. Sonuçları tek tek inceleyen tecrübeli teknik direktörün ekibiyle yaptığı toplantıda, “Bu takım 1.5 sene ne yapmış! Oyuncuların tam olarak hazır duruma gelmesi 1 ayı bulur” dediği öğrenildi.

ADVOCAAT, VİTOR PEREİRA’NIN TAM TERSİ ANLAYIŞA SAHİP

Sarı-Lacivertli takımın yeni hocası Dick Advocaat, eski teknik direktör Vitor Pereira’nın ise tam tersi bir anlayışa sahip. Futbolculara uygulanan test sonuçlarına çok önem veren ve modern futbolda bunun bir gereklilik olduğunu belirten Hollandalı hoca, gelir gelmez futbolcularının performans durumlarına baktı.

FUTBOLCULARINA ZAMAN ZAMAN AĞIR İDMAN YAPTIRACAK

Tecrübeli teknik direktör Advocaat’ın , “Bu takım 1.5 sene ne yapmış! Oyuncular sezon başı olmasına hazır değil. Kuvvetli ve hazır duruma gelmeleri en az 1 ayı bulur” dediği öğrenildi. Sarı-Lacivertliler’in 1 aylık periyotta zaman zaman ağır idmanlar yapacağı ve kondisyon eksiklerini gidermeye çalışacağı ifade edilirken, oyunculara özel programlar verildiği de öğrenildi.

 

CD'LERİ ALIP KAMPA GİRDİ

40’a yakın maç CD’sini tek tek izleyen ve tüm oyuncuların özelliklerini çıkartan Advocaat, yarın yeni Fenerbahçe için startı verecek. Maçlar devam ederken takımı tanımak yerine zaman kaybetmemek adına bu yöntemi seçen Advocaat, kolları böyle sıvayacak.

Yorumlar