Lassana Diarra'nın kaderi kendi ellerinde

Lassana Diarra transferi için önemli aşama kaydeden Galatasaray, yıldız futbolcunun 10 milyon Euro'luk cezasını kendisinin ödemesini istiyor.

Transfer döneminin hareketli takımı Galatasaray, son olarak Lassana Diarra'nın transferini bitirmek istiyor. Oyuncuyla büyük ölçüde anlaşan Galatasaray'ın transferi gerçekleştirmesindeki engel ise Diarra'nın CAS'tan aldığı 10 milyon Euro'luk ceza. Lokomotiv Moskova’dan Marsilya’ya giderken, transferdeki usülsüzlük nedeniyle CAS’tan ceza alan Diarra’nın bu rakamı ödemesi gerekiyor. Galatasaray, bu sıkıntıyı oyuncunun kendisinin çözmesini istiyor.

Diarra’nın menaceri ve avukatı Rusya’ya giderken, iki yetkili bugün Moskova kulübü ile masaya oturacak. Hedef, uzlaşma sağlayıp 10 milyon Euro’luk rakamı ciddi oranda indirmek. Sarı-Kırmızılı yönetimin gözü de bu görüşmede olacak. Eğer ceza konusu halledilirse, Diarra parçalıyı giyecek.

YILDIZ FUTBOLCUYA VETO

Menacerler tarafından kulübe önerilen bir diğer oyuncu da Mohamed Sissoko. Son olarak Çin’de forma giyen 31 yaşındaki ön libero, kariyeri boyunca Valencia, Liverpool, Juventus, PSG gibi üst düzey kulüplerde oynadı. Ancak Sissoko’nun her iki dizindeki sakatlık problemi, Galatasaray’a geri adım attırdı. Anderlecht’in sağlık kontrollerinden geçemeyen Sissoko’yu yönetim veto etti.

ALTERNATİF İSİM N'DIAYE

Diarra ile görüşmeler devam ederken, bir yandan da alternatif isimler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Süper Lig’de daha önce Bursaspor ve Eskişehir formaları giyen Alfred N’Diaye gündemde. 8 milyon Euro karşılığında Villarreal’e transfer olan N’Diaye, Şampiyonlar Ligi hedefi için alınmıştı. Ancak İspanyol ekibi ilk maçta Monaco’ya yenildi ve oyuncu maliyeti nedeniyle gözden çıkarıldı. Cim Bom, N’Diaye’yi şimdilik yedekte tutuyor

Yorumlar