Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Lucescu kapışması

Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun Fenerbahçe'ye mi yoksa Galatasaray'a mı geleceği merak konusu...

Cim Bom, Rumen hocayla görüşüp söz almış, hatta ona çok yakın bir isim, “Yüzde 85 Galatasaray’da” ifadelerini kullanmıştı. Ancak şampiyonluğa havlu atılması, Fenerbahçe’de Pereira’nın tahtını çok sert salladı. Sarı-Lacivertliler’de de akla gelen ilk isim kurt teknik adam oldu. Hatta ilk görüşmenin yapıldığı bile konuşuluyor.

BAŞKAN ÖZBEK BİZZAT GÖRÜŞTÜ

Galatasaray’da, Mustafa Denizli ile yolların ayrılmasından bu yana Başkan Dursun Özbek’in aklındaki öncelikli isim Mircea Lucescu. Sarı-Kırmızılılar’ın başkanı, Rumen hocayla yüzyüze, tüm detayların görüşüldüğü uzun bir toplantı yaparken, bu temasta teknik ekipte kimlerin yer alacağı, Avrupa cezasına göre yeni sezon planlaması dahi konuşuldu.

Hatta bu görüşme sonrası Luce’ye çok yakın bir isim, “Yüzde 85 Galatasaray’da” ifadesini bile kullandı. Ukrayna’nın S.Donetsk takımıyla sezon sonu yollarını ayıracağını artık gizlemeyen 70 yaşındaki teknik adamın, Özbek’e, “Final görüşmesini liglerin bitiminde, kafamız daha rahat olduğunda yapalım” mesajını verdiği ve Sarı-Kırmızılılar’ın dört gözle bu buluşmayı beklediği biliniyor.

UKRAYNA'DA SICAK TEMAS

Fenerbahçe’de teknik direktör konusu önceki geceye kadar aslında gündemin ana maddesi değildi. Fakat Başakşehir yenilgisiyle 2 hafta kala takımın havlu atması işleri değiştirdi. Pereira’ya karşı olan sesler daha da yükselmeye başladı. Başkan Aziz Yıldırım’ın daha önce de defalarca takımın başında görmek istediği isim olan Lucescu’yu kafasındaki ilk tercih olarak belirlediği konuşuluyor. Hatta kısa bir süre önce sezon sonunda olası bir Pereira ayrılığını da hesaba katan Yıldırım’ın bir yöneticisini Ukrayna’ya gönderdiği de iddialar arasında.

Fenerbahçe’nin Galatasaray’a karşı en büyük kozu ise Avrupa engelinin bulunmaması ve transfer için ekonomik açıdan daha rahat olması.

 

Yorumlar