Dev derbi öncesi taktikler belirlendi! Heyecan dorukta...

Avrupa’ya veda eden Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisinin taktiğini oluşturdu. Fenerbahçe cephesinde ise İsmail Kartal'ın da planları belli...

SLAVEN BILIC RİSK ALMAK İSTEMİYOR

Rakibin orta alandaki üstünlüğünü son vermek isteyen Kara Kartal, tek forvet sahaya çıkıp, bu bölgeyi kalabalık tutacak. Göbekte Emre sıkı markajda tutulacak, kanatlardan etkili çıkan Caner ve Gökhan’ın önü kapatılacak. Solda Olcay Şahan ve sağda da Gökhan Töre, top rakipteyken savunmaya yardıma gelecek. Defansın arkasına atılacak uzun paslarda ise başta Demba Ba olmak üzere Töre, Olcay ve Sosa, gol fırsatları yakalamaya çalışacaklar. Orta alanda Atiba ve Veli Kavlak’ı beraber oynatmayı planlayacak Bilic, bu ikiliden, defansın arkasına top sekmesini engellemeye çalışacak.

Duran toplarda boy avantajı sebebiyle Ba, takımına destek verecek. Fenerbahçe kalesinde kullanılacak olan kornerler ya da tehlikeli serbest vuruşlarda ise stoperler Ersan Gülüm ile Pedro Franco, pozisyon bulmaya çalışacak. Club Brugge mücadelesinden ders alan Hırvat hoca, atılacak paslarda son derece dikkatli olunmasını ve riskten kaçınılmasını istiyor. Brugge önünde büyük efor sarf eden Kartal, topu da en az kendisi kadar koşturma stratejisini uygulayacak.

"YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYALIM"

Teknik direktör Slaven Bilic, Club Brugge maçının etkisinden takımını kurtarmaya çalışırken, “Avrupa dönüşlerimiz sıkıntılı oluyor. İlk maçta rakibimize Olimpiyat’ta yenildik, bu kez biz onları evlerinde yenebiliriz. Fenerbahçe’nin ne kadar iyi oyunculara sahip olduğunu biliyoruz. İki takımın da eksileri ve artıları ortada. Yüreğimizi ortaya koyup, zirvede kalmayı sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kara Kartal’da Slaven Bilic, takımın başındaki ikinci sezonunda özellikle derbilerde büyük şanssızlık yaşıyor. Bilic, şu ana kadar şampiyonluk yolunda yarıştığı rakiplerine karşı henüz galibiyetle tanışamadı. Galatasaray ve Fenerbahçe’ye üstünlük kuramayan Bilic, Sarı- Lacivertliler önünde daha önceki 3 lig maçında 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

İSMAİL KARTAL'A BERABERLİK YETİYOR!

Öte yandan Sarı-Lacivertli cephede ise Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal bugünkü Beşiktaş derbisinden alınacak 1 puanın bile şampiyonluk yolunda çok önemli olduğunu düşünüyor.

Beşiktaş’ın 4 puan gerisinde bulunan sarı-lacivertli takım kritik derbiye galibiyet parolasıyla çıkacak. Ancak Kartal olası beraberlikte dahi çok şey kaybetmeyeceklerine inanıyor. Beşiktaş karşısında puan kaybetmeleri halinde şampiyonluk mücadelesinin yine son haftaya kadar süreceğine dikkat çeken Fenerbahçe’nin hocası, ilerleyen haftalarda rakiplerinin birbirleriyle oynayacağı kritik maçların kendilerine yarayacağını hesaplıyor.

DİKKATLİ VE KONTROLLÜ OYUN

İsmail Kartal teknik ekibiyle yaptığı değerledirmede, “Bu ligde her takım her an puan kaybedebilir. Yarış son haftaya kadar sürecek. Köprünün altından daha çok sular akar. Önümüzdeki dönemde rakiplerimiz birbirleriyle oynayacak. Galatasaray derbisindeki gibi Beşiktaş’a karşı da galibiyet için her şeyi yapacağız ama bu maçtan alınacak her türlü puan bizi yarışın içinde tutar. Bu yarışta alınacak her puan çok önemli” ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli teknik adam derbide galibiyet ararken açıklar vermelerinden çekiniyor. Bunun için de maç içinde özellikle savunma oyuncularından çok dikkatli ve kontrollü olmalarını istedi. İsmail Kartal’ın derbi maçtaki stratejisi bir anlamda, “Yenemiyorsan yenilme” olacak.

Yorumlar