Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin kaybedeni Kartal!

Kartal'ın sakatlıktan dönen oyuncuları ilk 11'de sahaya sürmesi, Fenerbahçe'nin hızlı başlamasına ancak kötü bitirmesine sebep oldu. Yorgun Emenike ilk yarıda skor üretemeyince Sneijder cezayı kesti.

İSMAİL KARTAL SONUNU DÜŞÜNMEDİ   TT Arena'daki zorlu derbi öncesinde Fenerbahçe; Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Raul Meireles ve Moussa Sow'un sakatlıkları, Emmanuel Emenike'nin uzun süren yolculuğu sonrası maç öncesinde tek idmana katılabilmesi, Bekir İrtegün'ün kırmızı kart cezası nedeniyle oldukça zor durumda düşmüştü. Bunlara bir de Pierre Webo'nun hafta içinde yaşadığı anne acısı eklendi.   Milli takım arasıyla birlikte sakatlıklar konusunda gelişme sağlandı ve Sarı-lacivertli futbolcular derbide oynayabilecek hale getirildi.   Ancak İsmail Kartal'ın fiziksel olarak tam hazır hale gelemeyen oyuncularını bir arada sahaya sürmesi, Fenerbahçe'nin derbide bir anlamda sonunu hazırladı.   ÜSTÜN BAŞLADI AMA GÜÇLERİ BİTTİ   Kartal'ın Fenerbahçesi maça üstün başladı ancak fizik güçleri 90 dakikaya yetmedi. Yorgun ve moralsiz Emenike mücadele 0-0 devam ederken üç net pozisyonu değerlendiremedi. Ardından Emre Belözoğlu'nun sakatlığı geldi. Tecrübeli oyuncu yaklaşık 20 dakika kendisini zorladı ancak ilk yarı bitmeden yerini Selçuk Şahin'e bırakmak zorunda kaldı.   Bruno Alves'in kırmızı kartıyla takımın sahada 1 kişi eksilmesi de tuz biber ekti. 1 ayı aşkın süredir formasına hasret kalan Raul Meireles de dahil olmak üzere tüm futbolculara fazladan yük bindi.   Fenerbahçe deplasmanda maça üstün başlasa da her geçen dakika üstünlüğü rakibine kaptırdı ve düşen rakibi karşısında oyunun sonunu getiren taraf Galatasaray oldu.
208 DAKİKALIK GOLSÜZLÜĞÜ SNEIJDER BOZDU
  120 dakikalık Süper Kupa finalinde gol bulamayan iki takım, Süper Lig'deki derbide de 88 dakika taraftarlarını ayağa kaldıramadı.   Ancak maçın son dakikalarında Hollandalı 10 numara Wesley Sneijder'in füzeleri skoru belirledi.   TEMPOSU BELLİ ALPER VE SONRADAN GİREN HASAN ALİ...   Galatasaray'ın mücadelenin bitimine dakikalar kala bulduğu gollerin ardından gelişen pozisyonda, oyuna sonradan giren Hasan Ali Kaldırım ve tempolu oyunuyla tanınan Alper Potuk'un ortaklaşa katkısı farkı bire indirmeye yetti.   SNEIJDER'İN GOLLERİ MAÇIN VE TERCİHLERİN ÖNÜNDE   İsmail Kartal'ın oyundan düşen ve bir kişi eksik kalan Fenerbahçesi önünde Prandelli'nin Galatasaray'ı her geçen dakika oyun üstünlüğünü eline geçirmesine rağmen skor üstünlüğünü yakalayamadı. Ta ki Hollandalı ortaya çıkana kadar. Sneijder'in ekstra katkısı olmasa Galatasaray, Fenerbahçe'nin oyundan düşmesini değerlendiremeyecekti.   Yıldız futbolcunun attığı birbirinden güzel iki gol, sıkıntılı günler geçiren Galatasaray'a derbi zaferinin çok ötesinde katkı yaptı.   Hollandalı yıldız çok eleştirildiği geçtiğimiz sezon da attığı üç kritik golle takımına çok önemli galibiyetler kazandırmıştı.   1-0 biten Juventus maçında Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmesini sağlayan Sneijder, yine 1-0 biten Fenerbahçe derbisinde takımına 3 puan kazandırmış ve Türkiye Kupası finalinde Eskişehirspor'a attığı golle de Cimbom'a 9 yıl sonra kupa şampiyonluğu yaşatmıştı.




YASAL UYARI: Ajanshaber'de yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar