Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi Mete Kalkavan oldu

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarın Türk Telekom Arena'da oynanacak derbiyi hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Spor Toto Süper Lig 26. hafta erteleme maçında, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşılaşacağı derbide Mete Kalkavan görev yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre yarın saat 19.30'da Türk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesinde Mete Kalkavan düdük çalacak.

Dev maçta Kalkavan'ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Esat Sancaktar yapacak. Dördüncü hakem görevini Tolga Özkalfa'nın üstleneceği karşılaşmada, ilave yardımcı hakemler ise Sarper Barış Saka ve Burak Taşkınsoy olacak.

METE KALKAVAN KİMDİR?

Mete Kalkavan, FIFA kokartlı Türk futbol hakemi ve makine mühendisi. Babası, CHP Samsun milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'dır.

Futbola ve hakemliğe olan ilgisi daha küçük yaşlarda Babası Ahmet İhsan Kalkavan'ın 14 yıl süreyle Samsun Yolspor, 2,5 yıl ise Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulunması ve Türkiye Hentbol Federasyonu'nda da yönetim kurulu üyeliği yapmasıyla başladı. Girdiği TFF Hakemlik kursunda başarılı bir derece alarak mezun oldu. 1999 yılında çıktığı ilk maç PAF Liginde oynanan 1. yardımcı hakem olarak çıktığı İstanbulspor - Altay maçıydı. İlk Süper Lig maçı 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü - Denizlispor maçıdır. Orta hakem olarak görev yaptığı ilk maç ise 2011 yılında Gençlerbirliği-Konyaspor maçıdır. Halen Süper Lig hakemi olarak görev yapmaktadır. 24 Aralık 2012 tarihinde FIFA kokartı takmaya hak kazandı. 2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Kalkavan'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

DERBİ TERÖR ENDİŞESİYLE ERTELENMİŞTİ

Galatasaray ile Fenerbahçe derbisi, Türk Telekom Arena'ya gelen bomba istihbaratı nedeniyle ertelenmişti. Ertelenen derbinin hakemi Mete Kalkavan oldu. Galatasaray-Fenerbahçe maçı yarın akşam 19:30'da başlayacak. 

GALATASARAY'DA BUZLAR ERİMİYOR

STATTAKİ GÖREVLİLER TANIMADI

TARAFTAR İSYANDA!

CAROLE VE CHEDJOU ŞOKU

FENERBAHÇE TARAFTARI İSYAN ETTİ

DEV DERBİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK!

Yorumlar