Riekerink'in derbi taktiğine Sneijder ayarı

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Beşiktaş’a karşı Podolski’yi hücumda tek bırakıp, Alman yıldıza Wesley Sneijder ile destek verecek.

Sarı kırmızılı takımın tekrar tek forvetli sisteme alışması nedeniyle Çaykur Rizespor maçında taktik değişikliğe giden Riekerink, Beşiktaş’a karşı Podolski’yi hücumda tek bırakıp, Alman yıldıza Wesley Sneijder ile destek verecek.

Galatasaray, Çaykur Rizespor’u eleyerek Ziraat Türkiye Kupası’nda finale adını yazdırdı ancak Beşiktaş derbisi öncesi sergilediği oyun, kimseyi tatmin etmedi...

Son haftalarda 4-4-2 sistemi ile yükselişe geçen sarı kırmızılı takımda yapılan taktiksel değişim, şu soruyu gündeme getirdi:

- Riekerink, neden 4-4-2’den vazgeçti?

Tartışılan konunun sebebi ve ortaya atılan sorunun cevabı çok net:

- Wesley Sneijder...

Golsüz biten Ç.Rize karşılaşmasının ardından Riekerink’e, sürpriz şekilde tek forvetli dizilişe neden döndüğünü ve ne düşündüğünü sorduk. Yanıtı ise şu oldu:

- Sneijder dönüyor ve Beşiktaş derbisinde oynayacak. Bu yüzden...

 

SAVUNMA FAZLA AÇIK VERMESİN

Yaklaşık 3 haftalık aradan sonra sahaya çıkacak olan Wesley Sneijder’in takıma dönecek olması nedeniyle çift forvetten vazgeçildi.

Oyuncuların da tekrar tek forvetli sisteme alışması adına bu değişim, Çaykur Rizespor sınavında yapıldı. Özetle, Riekerink derbide Sneijder’i forvet arkasında oynatacak. İleride ise sadece Podolski’yi görevlendirecek.

 

Hollandalı, savunmasının, çift forvet ve Sneijder ile oynaması halinde çok daha fazla açık verebilme ihtimaline karşı, derbide orta sahayı kalabalık tutacak.

Yorumlar