Derbi öncesi İsmail Kartal ve öğrencilerinden akıllara zarar istatistik!

Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe Galatasaray derbisi öncesi, ev sahibi ekipte "ilk golü yeme" korkusu baş gösterdi.

Sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın ve hatta dünyanın sayılı derbilerinden biri olan Fenerbahçe Galatasaray mücadelesinde iki takımda 3 puana odaklanmış durumda. Ev sahibi Fenerbahçe alacağı bir galibiyetle 4 puanlık farkı kapatmak isterken, Galatasaray ise en az 1 puanla farkın kapanmasını engelleme peşinde. İki takımın istatistiklerine bakıldığında son 4 haftada Fenerbahçe’nin (33) Galatasaray’dan (30) daha fazla gol pozisyonuna girdiği gözlemlenirken, Galatasaray’ın bu pozisyonları (11) ezeli rakibinden daha fazla (5) değerlendiği ortaya çıktı.

FENERBAHÇE GERİYE DÜŞTÜĞÜ 7 MAÇIN SADECE 1 TANESİNİ KAZANABİLMİŞ!

İstatistik olarak Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu ile şu ana kadar ligde oynadığı 11 maçın sadece 1 tanesinde geri düştüğü görüldü. TT Arena’da, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında 1-0 geriden gelen sarı kırmızılı ekip maçı 3-2 çevirirken Galatasaraylı oyuncuların bu maçta bir hayli zorlandığı gözlerden kaçmamıştı. Derbide ev sahipliği yapacak olan Fenerbahçe ise “geriye düşme” istatistiği anlamında resmen sınıfta kalmış durumda. Şu ana kadar rakibinden yediği ilk gole çok iyi reaksiyon gösteremeyen İsmail Kartal ve öğrencileri, ligde bir tek Ç.Rizespor’u (Kadlec’in kendi kalesine attığı gol) yenmeyi başardı. Akhisarspor, Galatasaray, Bursaspor, Eskişehirspor, Akhisarspor ve Konya maçlarında kalesinde ilk golü gören Fenerbahçe bu maçların hiçbirini geri çeviremedi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.



Yorumlar