Denizli sonrası kabuk değişimi

Galatasaray ligde liderin 11 puan gerisinde. Transfer sezonu 5 Ocak'ta açılacak ve Cimbom birçok pozsiyonda alternaitfli bir kadro kuracak.

Ahmet Turna / AjansHaber

Galatasaray bu sezon yaz transfer sezonunda beklenen hamleleri yapamadı. Takıma katılan oyuncular arasından sadece Lukas Podolski beklentileri karşılayabildi. Sezon başında transfer edilen Jem Paul Karacan, Jose Rodriguez, Lionel Carole ve Bilal Kısa beklentilerin çok uzağında kaldı. Transferin son gününde takıma katılan Kevin Grosskreutz'un lisansı çıkartılamadı ve Alman yıldız ilk devre boyunca özel maçlar hariç Galatasaray formasını giyemedi. Bu durum taraftarlar ile yönetimin arasının açılmaya başladığı olay oldu. Alman yıldızın Stuttgart'la anlaştığı ve devre arasından takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YÖNETİMDEN TAM DESTEK

Şimdi gözler devre arasında yapılacak hamlelere çevrildi. Yönetim Mustafa Denizli'nin istekleri doğrultusunda hareket edecek ve Denizli'nin istediği oyuncuları almaya çalışacak. Yönetimin bu tavrı Mustafa Denizli'yi memnun ederken akıllarda ise Uefa'nın Finansal Fair Play konusunda Galatasaray'a karşı olan sert tutumu var.

VERGİ CEZASI TUZU BİBERİ OLDU

Devre arası transfer dönemine taraftarlar büyük bir beklentiyle girerken, bu döenmde Galatasaray'a 34 milyon TL'lik vergi cezası geldi. Uefa Finansal Fair Play kriterlerini düşünen yönetim ekstra bir borç yüküne girdi. Taraftarlar ''Yine mi transfer yapılamayacak'' şüphesi içine girdi. Fakat Galatasaray yönetimi iddialı bir kadro kurmak için özellikle Avrupa'nın birçok liginde oyuncu aramaya başladı.

GENÇLİK AŞISI

Mustafa Denizli, ilk yarının son karşılaşması olan Kayserispor karşılaşmasının ardından takıma 5-6 oyuncunun katılacağını ve bu oyuncuların 18-25 yaş arası olacağını ifade etmişti. Birçok pozsiyonda alternatifi bulunmayan Sarı Kırmızılı ekibin teknik patronu Mustafa Denizli, ''Takıma katacağımız oyuncular genç olmasına rağmen tecrübeli olacak'' açıklaması yapmış ve taraftarların yüreğine adeta su serpmişti. Galatasaray'ın devre arasında minimum 6 transfer yapması bekleniyor.

MANCİNİ'NİN ENKAZLARI

Roberto Mancini döneminde devre arası takıma katılan ve neredeyse Galatasaray'a hiç katkı veremeyen oyunculardan Koray Günter, Umut Gündoğan ve Oğuzhan Kayar gibi oyuncular ile yollar kesin olarak ayrılacak. Bunun dışında Galatasaray alt yapısından yetişen Emre Çolak ve Sabri Sarıoğlu'nun da takımdan ayrılması muhtemel oyuncular. Devre arasında takımdan ayrılması muhtemel diğer oyuncuların ise Jose Rodriguez, Tarık Çamdal, Sinan Gümüş, Umut Bulut ve Olcan Adın olacağı iddia ediliyor.

BURAK YILMAZ AYRILACAK MI?

Takıma kesinlikle forvet takviyesi yapacak olan Galatasaray'da diğer önemli bir konu ise Burak yılmaz'ın takımdaki geleceği. Taraftarların tepkisini çeken Burak, Galatasaray'dan ayrılmak istemiyor fakat medyada yer alan haberlere göre Mustafa Denizli ve yönetimin ortak kararı iyi bir teklif gelmesi halinde yıldız oyuncunun satılması gündeme gelebilir.

YENİ GENÇ YILDIZLAR

Galatasaray yönetimi ve scout ekibi geçmişte yapmış oldukları hataya düşmemek için ince eleyip sık dokuyorlar. Mustafa Denizli medyada yer alan oyuncular olduğu kadar olmayan da birçok oyuncu ile görüştüklerini söylemişti. Ciro Immobile, Oussama Tannane, Ricardo Van Rhijn, Kevin Diks ve Milot Rashica gündeme gelen bazı oyuncular. Bunların dışında Ajax forması giyen Arkadiuzs Milik ve PAOK forması giyen Robert Mak da Cimbom'un ilgilendiği iddia edilen başlıca oyuncular.

Galatasaray'ın bu devre arası transfer sezonundan başlayarak bir yeniden yapılanma içerisine gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Mustafa Denizli ve Galatasaray yönetiminin isimlerini sır gibi sakladığı oyuncuların önümüzdeki hafta içi açıklanması bekleniyor.

Yorumlar