Dehşete düşüren istatistik: 66 yılda 1 kupa!

Fenerbahçe ile el sıkışan 61 yaşındaki Sportif Direktör Giuliano Terraneo, geçmişte Türk futbolunda görev alan İtalyan teknik direktörlerin kötü izlenimlerini silmek zorunda.

Dün Olağanüstü Seçimli Kongreye giden ve yeniden Fenerbahçe’nin başkanı olan Aziz Yıldırım, gelecek sezon hazırlıklarına hızlı başladı. İlk olarak futbol takımını İtalyan bir isme emanet eden Yıldırım, Sportif Direktörlük görevine Giuliano Terraneo'yu getirirken, İsmail Kartal’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı ise merak konusu oldu.

İTALYANLARIN CV'LERİ KÖTÜ OLUNCA...

Sportif Direktör İtalyan olunca İtalyan teknik direktör isimlerinin ağır kazandığı sarı lacivertli kulüpte Spaletti, Lippi ve Capello haberleri ağırlık kazanmış durumda. Geçmişte birçok kez Türk kulüplerinde ve milli takımda görev alan İtalyan teknik adamlar bizde kötü bir izlenimler bırakırken, Giuliano Terraneo’nun Fenerbahçe’de nasıl bir performans göstereceği akıllarda soru işareti bırakmış durumda.

MEAZZA VE PUPPO BAŞARISIZ OLDU

1949 yılında İnter’in efsane ismi Giuseppe Meazza Beşiktaş’ta teknik direktörlük yapmış, siyah beyazlı ekibi ligde 2.sıraya sokmuştu. Beşiktaş’ta 5 ay görev alan Meazza’nın pekte başarılı bir performans ortaya koyamadığı görülürken, İtalyan çalıştırıcı Galatasaray’ın 2 puan arkasında ligi sonlandırdığı tarihe yazıldı.



İtalyan teknik direktörlerden biri olan Sandro Pupo da Türkiye’de Beşiktaş’ı çalıştıran isimlerden. 1953-54 yılında Beşiktaş’ı ligde 3.yapan Puppo, her hangi bir başarı yakalayamadı.



REMONDİNİ HEM BEŞİKTAŞ'TA HEM GALATASARAY'DA BAŞARI YAKALAYAMADI

1957-58 yılında Beşiktaş’ı bir kez daha İtalyan bir teknik adam çalıştırdı. Leonardo Remondini ile yola çıkan Beşiktaş, o sezon ligi 4.bitirdi. Remondini 1959’da da Galatasaray’ı çalıştırmış sarı kırmızılı kulüp ligi 3.olarak sonlandırmış.



SCALA BEŞİKTAŞ'I BATIRMIŞTI, MANCİNİ SADECE TÜRKİYE KUPASI ALDI

Yakın zamanda İtalyan hocaların Türkiye’ye daha fazla gelmeye başladığı görülüyor. 2000 yılında Nevio Scala ile çalışan Beşiktaş ligi 4.olarak bitirirken



Geçtiğimiz sezon Roberto Mancini ile el sıkışan Galatasaray sadece Türkiye Kupası’nı kazanmıştı.



Bu sezon Prandelli ile yola çıkan Galatasaray, deneyimli teknik adama 10 hafta tahammül ederken, Prandelli ile çıkılan maçlarda sarı kırmızılı takımın kalesinde “4’er” gol görmesi Galatasaray camiası ve taraftarlarını da derinden sarsmıştı.



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.



Yorumlar