Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi MHK'da!

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde hakem atışının ardından topu yükseltip kafasıyla Tolga'ya gönderen Dany'nin bu pozisyonu test sorusu oldu.

DANY TESTİ

Merkez Hakem Kurulu'nun geçen cumartesi 17.00'de 14 sınav merkezinde yaptığı ve 50 sorudan oluşan sınavda sezonun en çok tartışılan pozisyonlarından biri de soru oldu. Hakemlere dağıtılan iki tip sınav kitapçığının birincisinde 8, ikincisinde ise 33. sırada yer alan soruda, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine atıfta bulunuldu. Dany yerine '5 numaralı savunma oyuncusu' ifadesi kullanıldı. "5 numaralı savunma oyuncusu hakem atışının ardından top yere değdikten sonra aldığı topu ayağıyla yükseltmiş ve kafasıyla kalecisine pas olarak vermiştir. Kaleci kendisine gönderilen topu eline almamıştır. Hakemin kararı ne olmalıdır?" diye soruldu.

FENERBAHÇELİLER TOPU BEŞİKTAŞ'A GERİ VERMİŞTİ

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve 1-1 sona eren Beşiktaş-F.Bahçe derbisinin 87. dakikasında hakem Halis Özkahya'nın Beşiktaş ceza sahası önünde yaptığı hava atışında siyah-beyazlı savunmacı Dany topu önce sektirmiş, topu kafayla kaleci Tolga'ya vermişti. Dany'nin bu geri pası sonrasında hakem Özkahya, Dany'ye sarı kart verirken Fenerbahçe çok tehlikeli bir noktadan çift vuruş kazanmıştı. Beşiktaşlı oyuncular Tolga Zengin'in topu eline almaması nedeniyle pozisyonun geri pas olmadığını iddia etmiş yaşanan bu tartışma üzerine F.Bahçeli Caner hakemin yanlış karar verdiğini düşünüp topu doğrudan auta gönderince tribünlerden alkış almıştı.

Yorumlar