Pereira, yeni sezonda oyun anlayışını değiştirecek

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yeni sezonda sarı-lacivertli takımın oyun anlayışını tamamen değiştirecek.

Sonuca direkt giden bir takım inşaa etmeye çalışan Portekizli çalıştırıcı, artık savunma arkasına atılacak toplar ve ara paslarla skor üretecek. Bu yeni formatta orta saha oyuncuları ile transfer edilecek “10 numara” kilit rol üstlenecek.

Fenerbahçe’nin hücum planı ve oyun karakteri yeni sezonda büyük ölçüde değişecek. Geçen sezon Volkan Şen, Luis Nani, Markoviç, Alper gibi etkili kanat oyuncularıyla sonuca gitmeye çalışan sarı-lacivertli takım bundan böyle daha hızlı, daha heyecanlı bir sistemle sahada olmaya hazırlanıyor.

GEREKSİZ PAS TRAFİĞİ YOK

Sonuca direkt giden bir Fenerbahçe’yi inşaa etmeye çalışan Teknik Direktör Vitor Pereira, artık rakip kaleye daha seri ilerleyecek, gereksiz pas trafiklerinin önüne set çekecek. Bu yeni formatta orta saha oyuncuları ile transfer edilecek “10 numara” kilit rol oynayacak. Kadro şu anda eksik olsa da Pereira ilk günden itibaren tüm çalışmalarda bu konunun üzerinde duruyor. Geçtiğimiz yıl sadece kanat akınlarının yeterli olmadığını gören Portekizli hoca, orta saha ile daha geriden rakip defansın arkasına atılacak toplar ve ara paslarla ofansif bir takım kurmaya çalışacak.

SİNYAL VERMİŞTİ

Aslında geçen sezonun son haftalarında Pereira bu taktiğin ilk denemesini Nani’yi kanattan orta sahaya çekerek yapmıştı. Fenerbahçe’nin hocası yeni sezonda bu sistemi daha da geliştirecek. Takıma yeni katılacak “10 Numara”nın dışında ön liberolar da devreye girecek, asist özelliklerini ilerletecek.

Pereira’nın üzerinde durduğu bir diğer önemli konu hızlı çıkışlar. Portekizli her çalışmada sürekli oyuncuların çabuk çıkmasını ve bir an önce topu ileri taşımalarını istiyor. İstediği ritmi bulana kadar da oyunu sürekli durduruyor.

Yorumlar