Camileri "karargah" gibi kullanmışlar
Şırnak Müftüsü Ahmet Özkan, kentte PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırılar sonucu kullanılamaz hale gelen camilerdeki tahribatın, terör örgütünün bu ibadethaneleri karargah niyetine kullandığını gösterdiğini belirtti.
Aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği, el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikatın kaldırıldığı, 39 çukurun kapatıldığı, 14 bin 727 evde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hasar tespit çalışmasının yapıldığı kentte, 14 Kasım'da sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile imar ve altyapının yenilenmesi için çalışma başlatıldı.
PKK'lı teröristlerin hedef tanımaz saldırılar gerçekleştirdiği kentte, kullanılamaz hale gelen Nuh Nebi, Yeni, Hazreti Bilal, Alihan Tatar camileri ve Ulu Cami için yıkım kararı verilirken, 10 caminin güçlendirme ve onarım çalışmaları sürüyor. Çalışmaların tamamlandığı camiler ise ibadete açıldı.
İl Müftüsü Özkan, Şırnak'ta 30 cami ve 5 Kur'an kursu olduğunu belirterek, saldırılar nedeniyle 5 caminin yıkıldığını, 10 camide ise güçlendirme ve onarım çalışmaları yapıldığını bildirdi.
Sokağa çıkma yasağı boyunca da 10 camide ezan okunmaya devam ettiğini ifade eden Özkan, bazı mahallelerde cuma namazlarının da kılındığını dile getirdi.
Özkan, saldırılar nedeniyle camilerde hasar oluştuğuna dikkati çekerek, "Camilerimizdeki tahribat, örgütün karargah niyetine kullandığını gösteriyor." diye konuştu.
"MÜFTÜLÜK OLARAK DİNİ SEFERBERLİK BAŞLATACAĞIZ"
"Müftülük olarak dini seferberlik başlatacağız. Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle Şırnaklı vatandaşlarımıza hizmetimiz sürecek. Konferans ve panellerle de halkımıza hizmet etmeye gayret edeceğiz." diyen Özkan, yeniden Şırnak'ta olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Özkan, Diyanet İşleri Başkanlığınca Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde 120 camide başlatılan onarım çalışmalarının devam ettiğini aktararak, şöyle konuştu:
"Diyanet İşleri Başkanlığınca 4-6 yaş grubu çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretilmesi için başlatılan proje önemliydi. Biz Şırnak'ta gelişen olaylardan dolayı bunu yapamadık ancak bu yaştaki çocuklarımıza hizmet çok önemli bir görevdir. Kız ve erkek Kur'an kurslarımız var. Bu kapsamda gece Kur'an kursları, paneller, konferanslar da düzenlemeyi hedefliyoruz."
"Millet olarak alfabenin 29 harfine benziyoruz. Bir harfin olmaması ile alfabe eksik kalır." ifadelerini kullanan Özkan, ekip kurarak halkla sık sık bir araya geleceklerini, bu görüşmelerde amaçlarının Kur'an ve namaz dışında, vatandaşlar ile kardeşliği, birlikteliği, bir arada yaşama ahlakını pekiştirmek olduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar