1957’de menüye soslu, peynirli, marullu, turşulu ve domatesli burger Whopper’ı damak tadı merakı olanlara için eklediler.

Burger King'i cazip kılan ve küresel bir marka haline getiren ise fiyatlarının uygun olmasıydı. İlk yıllarda klasik bir hamburger 18 cent, bir Whopper ise 37 cent’ti. 

Burger King, Ekim 2010’da merkezi Brezilya’da bulunan yatırım şirketi 3G Capital tarafından devralınmıştır ve Restaurant Brand International (RBI) çatısı altında faaliyet göstermektedir.

Markanın Türkiye operasyonlarını ise aralıksız olarak bir Türk şirketi olan TAB Gıda yürütmektedir. 

Burger King Türkiye’ye ne zaman geldi?

 Türkiye’de tanıtıldı. Türkiye’de ilk Burger King restoranı 7 Mart 1995 tarihinde Etiler’de açıldı.