1963 yılında Burger King ilk yurtdışı restoranını Porto Riko’ya açar.
1967 yılına gelindiğinde ise restoran, Pillsbury şirketine 18 milyon dolara satılır.
Pillsbury’nin dev sermayesiyle Burger King oldukça büyür ve McDonald’s’ın hemen arkasından Amerika’nın en büyük ikinci hamburger zinciri haline gelir. 

1957’de menüye soslu, peynirli, marullu, turşulu ve domatesli burger Whopper’ı damak tadı merakı olanlara için eklediler.

Burger King'i cazip kılan ve küresel bir marka haline getiren ise fiyatlarının uygun olmasıydı. İlk yıllarda klasik bir hamburger 18 cent, bir Whopper ise 37 cent’ti. 

Burger King, Ekim 2010’da merkezi Brezilya’da bulunan yatırım şirketi 3G Capital tarafından devralınmıştır ve Restaurant Brand International (RBI) çatısı altında faaliyet göstermektedir.

Markanın Türkiye operasyonlarını ise aralıksız olarak bir Türk şirketi olan TAB Gıda yürütmektedir.