İlk Burger King restoranı 4 Aralık 1954'te Miami'de açıldı. 

1954, arabaya hizmet yapılan orijinal Güney Kaliforniya restoranları McDonald’s imparatorluğunun başlangıcı olan McDonald kardeşlerle Ray Kroc’un anlaşmasını yaptığı yıldı.

1963 yılında Burger King ilk yurtdışı restoranını Porto Riko’ya açar.
1967 yılına gelindiğinde ise restoran, Pillsbury şirketine 18 milyon dolara satılır.
Pillsbury’nin dev sermayesiyle Burger King oldukça büyür ve McDonald’s’ın hemen arkasından Amerika’nın en büyük ikinci hamburger zinciri haline gelir. 

1957’de menüye soslu, peynirli, marullu, turşulu ve domatesli burger Whopper’ı damak tadı merakı olanlara için eklediler.

Burger King'i cazip kılan ve küresel bir marka haline getiren ise fiyatlarının uygun olmasıydı. İlk yıllarda klasik bir hamburger 18 cent, bir Whopper ise 37 cent’ti.