Bülent Yavuz'dan şok çıkış: Hep FIFA hakemleri mi yönetecek!

Galatasaray'la Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçına atanan Kamil Abitoğlu için "44 yaşında" eleştirilerini yönelten otoritelere hakem hocasından cevap geldi.

25 Ağustos’ta oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi, MHK’nin tecrübeli hakem Kamil Abitoğlu’nu dev mücadeleye ataması bazı eleştirileri de beraberinde getirdi. Dev maç için FİFA hakemi bekleyen otoriteler, Abitoğlu’nun 44 yaşında olmasının bu maç için problem olacağını belirtti.

Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Bülent Yavuz, Galatasaray Fenerbahçe maçına atanan Kamil Abitoğlu’nu AjansHaber’e yorumladı. İşte “hakem hocasının” açıklamaları…

Kamil Abitoğlu yılların hakemidir. Yaklaşık 15 senedir düdük çalıyor ve “ben FIFA hakemiyim” diyenlerden daha fazla tecrübeye sahiptir. Abitoğlu bu maçta kesinlikle ve kesinlikle tecrübesini, bilgi birikimlerini konuşturacaktır. Bu tarz maçları hep FIFA hakemleri yönetecek değil ya! Kamil Abitoğlu saha içinde futbolcularla gayet iyi anlaşır. Maçta gergin anlarda tempoyu düşürür. Kavga anlayışından uzaktır, güler yüzlüdür. Bence MHK doğru bir karar almıştır. 44 yaşında olması kesinlikle dezavantaj değildir. Abitoğlu sahada duracağı ve alacağı yeri çok iyi bilir.

Yorumlar