Bu kadroyla ne Molde'yi yenebilirler, ne de F.Bahçe'ye kafa tutabilirler

UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek olan Ajax, geçmiş yıllardaki kadro kalitesini arıyor.

Bu akşam UEFA Avrupa Ligi’nde hemen hemen ya tamam ya devam maçına çıkacak olan Fenerbahçe’de parola mutlak 3 puan.

BU MAÇTAN ÇIKACAK SONUÇ DERBİYİ DE ETKİLEYECEK

Süper Lig’de ve Avrupa kupalarında kötü sonuçlar alan Vitor Pereira ile öğrencileri, derbi öncesi Ajax karşısında moral ararken, Fenerbahçe’nin bu maçta yaşayacağı puan kaybı sarı lacivertli kulübü bir adım daha kaosa itecek. Molde karşısında aldığı 3-1’lik ağır mağlubiyetten sonra İskoçya’dan 1 puanla dönen Fenerbahçe, Hollanda devi Ajax ile son derece kritik bir maça çıkarken, bu maçtan alınacak kötü bir sonuç hafta sonu oynanacak olan derbi mücadelesine de sirayet etmesi bekleniyor.

HOLLANDA'DA LİDERLER AMA...

Fenerbahçe’nin bu akşamki rakibi Ajax, Hollanda Ligi’nde belki de son 10 yılın en durağan kadrosuna sahip. Genelde alt yapıdan yetiştirdiği yıldız futbolcuları parlatıp Avrupa vitrinine çıkaran Ajax, Eredevise’ye iyi bir başlangıç yaparken, kırmızı beyazlı kulüp bu sezon şampiyonluk yarışında büyük bir ihtimalle PSV ve Feyenoord ile çekişecek gibi gözüküyor. Şu ana kadar ligde 9 maça çıkan Franck de Boer’in öğrencileri ciddi sayılabilecek 2 maçta da puan kaybederken (Twente 2-2, PSV 1-2) geçmiş yıllara oranla kadro kalitesi bir hayli tartışılan Ajax’ın Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Rapid Wien’e elenmesi takımın gücünün ne kadar sınırlı olduğu hakkında bilgi veriyor.

TOPLAM KADRO DEĞERLERİ 80 MİLYON EURO

Geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi’nde şampiyon PSV’den 17 puan fark yiyen Ajax, son 5-6 yılda öyle büyük yıldız oyuncularını kaybetti ki, bu sezon ve geçtiğimiz sezon klas futbolcuların yeri bir türlü dolmadı. Şu anda kadroda en değerli isim olarak kaleci Cillessen ve Klassen gibi görünürken, Ajax’ın toplam kadro değerinin 80 milyon Euro olması kulübün geldiği son durumu özetliyor.

Fenerbahçe’nin muhtemel 11’i

Fabiano – Gökhan Gönül – Kjaer – Ba – Caner – Mehmet Topal – Josef de Souza – Diego – Markovic – Alper Potuk – Van Persie

İşte Ajax’ın son 5-6 yılda kaybettiği bazı yıldız futbolcular;

Alderwield – De Jong – Blind – Gregory van der Wiel – Verthongen – Eriksen – El Hamdoui – Luis Suarez – Stekelenburg…

Ajax’ın Fenerbahçe karşısında çıkacağı muhtemel 11

Cilliesen – van Rhijn – Veltman – Riedewald – Dijks – Bazoer – Klaassen – Gudelj – Schöne – El Ghazi - Fischer

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar