Fenerbahçe scoutları Brezilya pazarında!

Devre arası transfer sezonunu boş geçecek olan Fenerbahçe, 'kadro mühendisliği' hazırlıklarını sezon sonuna bıraktı. Sarı lacivertli scoutların Brezilya'da kamp kurduğu belirtilirken 4 futbolcunun gösterdiği performans, ekibin bir hayli ilgilisi çekti.

Sezon başında birçok futbolcusuyla yollarını ayıran ve yeniden bir takım yaratan Fenerbahçe, şu ana kadar oluşturulan kadronun meyvelerini toplamaya başladı. Sarı lacivertli kulüpte ‘kadro mühendisliği’ konusunda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken scout ekiplerinin Güney Amerika pazarında yeni yeteneklerin peşinde olduğu belirtildi. Müjdat Yetkiner, Saffet Akbaş ve Kemalettin Şentürk’ün Brezilya’ya çıkarma yaptığı, hazırlanan liste ve tutulan raporlarla çok yakın bir zamanda yönetimin karşısına çıkacağı anlaşıldı. Genelde 18 ila 25 yaş arası futbolcu bakan scoutların ilk bakışta 4 ismi çok beğendiği belirtilirken, özellikle Gremio’da oynayan 22 yaşındaki golcü futbolcu Luan’ın transferi için sarı lacivertli kulübün kısa bir zamanda girişimlere başlayacağı öğrenildi.

İşte Fenerbahçe scoutlarının ilgilendiği 4 Brezilyalı futbolcu

1- Lucas Lima: Santos’ta oynayan 25 yaşındaki futbolcu 10 numara mevkinin yanı sıra sağ ve sol açıkta da görev alabiliyor. Piyasa değeri 10 milyon Euro olan Lima, 6 kez milli takım forması giyerken genç futbolcu Santos formasıyla 59 maçta 6 gol 2 asist yaptı.



2-Luan: Gremio’nun 22 yaşındaki forveti resmen göz kamaştırıyor. Şu ana kadar mavi siyahlı formayla 54 maçta görev alan Luan, bu maçlarda 17 gol 7 asist yaparken, santrafor mevkinin yanı sıra oyuncunun sol açıkta da oynayabilme yeteneğinin olması artı bir avantaj. Luan’ın piyasa değeri şu anda 5,5 milyon Euro.



3-Otavio: 21 yaşındaki ön libero Atletico Paranaense’de forma giyiyor. 41 maça çıkan 5 numaralı futbolcu Sudamericana’da da 6 mücadelede görev alırken, oyuncunun Brezilya U23 takımında da top koşturduğu görülüyor. Otivio’nun bonservis bedeli 3 milyon Euro.



4-Malcom: Corintihans’ta oynayan 18 yaşındaki golcü 54 maçta 7 gol 5 asist yaptı. Brezilya U20’de de oynayan Malcom şu anda 10 milyon Euro.



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar