Braga-Fenerbahçe maçına hakem damga vurdu

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga, temsilcimiz Fenerbahçe’yi 4-1 mağlup ederken maça Hırvat hakem Ivan Bebek’in kararları damga vurdu.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe, kendi sahasında 1-0 mağlup ettiği Braga’ya Portekiz’deki rövanşta 4-1 yenilere kupaya veda etti. Karşılaşmaya Hırvat hakem Ivan Bebek’in verdiği kararlar damga vurdu.

MEHMET TOPAL FAUL BEKLERKEN SARI KART GÖRDÜ

Karşılaşmanın 9. dakikasında Mehmet Topal ile Braga’lı rakibi arasında geçen ikili mücadelede Mehmet Topal faul beklerken, hakem İvan Bebek kendisini aldatmaya yönelik hareket olarak değerlendirip Mehmet Topal’a sarı kart gösterdi. Dakikalar 11’i gösterirken Braga’lı orta saha oyuncusu Nikola Vukcevic’in pasıyla Ahmet Hassan golü attı ancak Mısırlı golcü oyuncu ofsayt pozisyonundaydı.

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ PEREIRA’YI TRİBÜNE GÖNDERDİ

İlk yarının son dakikasında kullanılan bir taç atışında Şener’in çok fazla öne geldiğini söyleyen İvan Bebek, taç atışını Braga lehine tekrarlatınca Vitor Pereira ve Josef De Souza tepki gösterdi. Hakem İvan Bebek, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’yı tribüne gönderdi ve Josef De Souza’ya sarı kart gösterdi. Fenerbahçe tüm olanlara rağmen ilk yarının son dakikasında Alper Potuk ile eşitlik golünü bulmayı başardı.

MEHMET TOPAL’IN VÜCUDUNA YAPIŞIK KOLUNA ÇARPAN TOPA PENALTI VE KIRMIZI KART

Karşılaşmanın ikinci yarısı oynanırken Mehmet Topal’ın vücuduna yapışık koluna çarpan topa penaltı veren Hırvat hakem tecrübeli futbolcuya ikinci sarı karttan kırmızı kart çıkardı ve Volkan Demirel’e de itirazlarından dolayı sarı kart gösterdi. Topun başına geçen Josue penaltıdan skoru 2-1’e götürdü. Mücadeleye 10 kişi devam etmek zorunda kalan Fenerbahçe, 2-1 skoru kendisine getirmesine rağmen 74. dakikada Nikola Stojiljkovic ve 83. dakikada Rafa Silva’nın gollerine engel olamadı ve skor 4-1’e geldi.

UEFA'dan Braga-Fenerbahçe maçı için ilk yorum

SİNİRLENEN FUTBOLCULAR ÜST ÜSTE KARTLAR GÖRDÜ

Braga, Fenerbahçe karşısında 4-1 öne geçince sinirlerine hakim olamayan Alper Potuk ve Volkan Şen de kırmızı kart görerek oyun dışı kaldılar ve karşılaşma bu skorla sona erdi. Bu skorla Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne son 16 turunda veda ederken, Braga ise çeyrek finale kalmayı başardı.

Braga-Fenerbahçe karşılaşmasındaki hakem performansını AjansHaber’e değerlendiren Spor Yazarı Güven Taner, “Braga-Fenerbahçe karşılaşmasının hakemi İvan Bebek genelde hatalı kararlar verdi. Fenerbahçe’ye karşı önyargılı bir görüntü sergiledi.  Maçın içinde ciddi bir şekilde hakem problemleri vardı ama Fenerbahçe, Braga’yı aşabilecek seviyede bir takım. Hakemin Braga-Fenerbahçe maçına etkisi vardı ama Fenerbahçe de rakibini eleyebilecek seviyede oynamadı. Fenerbahçe takımı da büyük hatalar yaptı.” dedi.

Spor Yazarı Güven Taner, Braga-Fenerbahçe karşılaşmasının hakemi İvan Bebek’in performansını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“HAKEM FENERBAHÇE’YE KARŞI ÖNYARGILIYDI”

Braga-Fenerbahçe karşılaşmasının hakemi İvan Bebek genelde hatalı kararlar verdi. Fenerbahçe’ye karşı önyargılı bir görüntü sergiledi.  Maçın içinde ciddi bir şekilde hakem problemleri vardı ama Fenerbahçe, Braga’yı aşabilecek seviyede bir takım.

“VOLKAN ŞEN’İN KARTINDA HAKEMİN TAHRİKİ VAR AMA…”

Hakemin Braga-Fenerbahçe maçına etkisi vardı ama Fenerbahçe de rakibini eleyebilecek seviyede oynamadı. Fenerbahçe takımı da büyük hatalar yaptı. Volkan Şen’in gördüğü kırmızı kartta elbette hakemin bir tahriki var ama Volkan Şen’in de profesyonellik gösterip o kartı görmemesi gerekirdi.

“YENİLGİYİ YALNIZCA HAKEMLE AÇIKLAMAK HATA OLUR”

Maçın içinde Fenerbahçe’nin de ciddi hataları vardı. Braga karşısındaki 4-1’lik yenilgiyi tabi ki sadece hakemle açıklamak yanlış olur.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar