Hakan Ünsal: 'Böyle devam ederse Eren 'dert' olur!'

Hakan Ünsal, Gençlerbirliği-Galatasaray maçını değerlendirirken çok önemli tespitlerde bulundu.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında konuk olduğu Gençlerbirliği'ni, Bruma'nın golüyle 1-0 mağlup ederek yoluna devam etti. Karşılaşmayı değerlendiren Hakan Ünsal, sarı kırmızılı takımın iyi ve kötü yanlarını çarpıcı sözlerle ifade etti:

"HÜCUMCULAR PİRANA GİBİ"

"Galatasaray'ın öndeki hücumcuları Pirana gibi. Nasıl ki nehire düşersen Pirana'lar seni 2 dakikada paramparça eder; Bruma, Yasin, Eren üçlüsüne yakalanırsan öyle dağılırsın. İşin garibi Gençlerbirliği, Türkiye'de en az pozisyon veren takım. Kendi sahalarında sürekli kalabalıklar. Ama yedikleri gole bakın; çok eksik ve kontradan...

"SELÇUK VE TOLGA TEK POZİSYON VERMEZLER!"

Galatasaray öne geçtikten sonra işi çok kolaylaşıyor. Devreye Selçuk İnan ile Tolga giriyor ve değil bir 90 dakika, iki tane 90 dakika boyunca tek bir pozisyon vermeden pas yaparlar.

"MUSLERA FAKTÖRÜ

İkinci yarıda maç falan olmadı. İlk devre sonunda söylediğimiz gibi Galatasaray golü attı, ondan sonra da 'maçı kazandım' diyerek geri çekildi ve defansla bitirdi. Savunma öyle büyük bir hata yapmadı. Muslera da gereken anlarda sahneye çıktı.

"İKİNCİ YARILARDA BÜYÜK SIKINTI VAR"

Galatasaray'ın ikinci yarılarında büyük bir sıkıntı var. Eğer takım ilk yarıyı önde bitirirse ikinci devre büyük sorunlar yaşanıyor. Ama geride girerse, tıpkı Antalyaspor maçında olduğu gibi, ikinci devreye bambaşka giriyor.

"EREN'DE ENTERESAN BİR HAVA VAR!"

Eren Derdiyok'un son birkaç maçtır enteresan bir havası var. Sanki 'ben iyi başladım, bir şeyler başardım' gibi bir havası var. Hele bir de maçın ilk yarısında 1-2 pozisyona girdi mi tamam!.. O maçı bitirdim havasına giriyor, ondan sonra Eren ortalarda yok.

"BÖYLE DEVAM EDERSE, EREN 'DERT' OLUR!"

Eğer Eren Derdiyok, maç içerisinde doğru pozisyon almak, topu tutmak, top saklamak, arkadaşlarına yardımcı olmak gibi özelliklerini devreye sokmazsa Eren dert olur! Çünkü Eren devreye girmeyince bunun olumsuz etkilerini Bruma, Yasin ve oynarsa Sneijder görüyor.

Yorumlar