Bomba iddia: Futbolcular Prandelli'yi sevmiyor!

Galatasaray camiasını yakından takip eden köşe yazarı Levent Tüzemen'den flaş Prandelli iddiası geldi.

Prandelli'yi futbolcular istemiyor dediniz, bunu biraz açar mısınız?

G.Saray'da başta Selçuk, Melo, Muslera, Semih olmak üzere iki yıl üst üste şampiyonluk yaşamış oyuncular var. Bu isimler kendilerini ev sahibi görüyorlar ve içlerinde G.Saray'la ilgili aidiyet duygusunu yaşatıyorlar. Yeni gelen oyuncuların ister yerli ister yabancı olsun hepsinin önce karakterleriyle ve davranış biçimleriyle ev sahiplerinden geçer not alması gerekir. Drogba ve Sneijder, hatta Bruma bu ilgiyi gördüler. Pandev ve Dzemaili'nin henüz et mi yoksa balık mı olduklarını kanıtlamadan doğrudan ilk on birde yer alması ev sahibi konumundaki oyuncuların öfkesine neden oldu. Sezon başında Prandelli, tüm oyunculara baba şefkatiyle davranmıştı. Başta kaptan Selçuk ve diğer oyuncular, Prandelli'ye saygıda kusur işlemediler. Pandev ile Dzemaili'nin hazır olmadıklarını biz görüyoruz, takım arkadaşları da yakından tanıyor.

OYUNCULAR EL KOYDU!

Prandelli'nin 'bir telefonumla geldiler' dediği Pandev- Dzemaili ikilisi torpilli bir şekilde kadroda kendilerine yer bulunca futbolcuların Prandelli'ye olan güvenleri sarsıldı. Arsenal maçının ikinci yarısından itibaren futbolcular ağırlıklarını koyarak Prandelli'nin gerçeği görmesini sağladılar. Yani Galatasaray 3-5-2 sisteminden 4'lü savunmaya döndü. Hazırlık kampındaki gibi kanatları kullanmaya başladı. Selçuk-Melo ikilisi yerine döndü. Sneijder de gol yollarındaki görevini geri aldı. Prandelli artık Galatasaray'da maceraya yelken açamaz!

Selçuk'u Ada'da niye kadro dışı bıraktı?

Galatasaray Yönetimi, Sneijder'i çok fazla ön plana çıkardı. Sneijder kalitesini kanıtlamış bir oyuncu. Ancak geldiği ilk günden itibaren hazır olmadığı için ayaklarıyla değil ağzıyla iş yapmaya çalıştı. Hatırlatalım; ilk yarı oyundan kendisini alan Fatih Terim'i başkan Ünal Aysal'a şikayet edip 'Ya o, ya ben' dedi. Futbolcularla krizler yaşadı. En parlak dönemini Van Gaal'le yaptığı sohbetten sonra sergiledi. Çünkü Van Gaal, Dünya Kupası öncesi kendisine 'Seni bu formunla bırak milli takıma almayı, Hollanda'dan içeri bile sokmam' ültimatomunu vermişti. O uyarı Sneijder'in etkili oynamasını sağlamış, kritik maçların da kazanılmasına imza atmıştı. Ancak Sneijder'e başkan Aysal'ın ciddi bir zaafı var. Hollanda Milli Takımı'nda kaptanlığı Van Persie'ye kaptıran Sneijder'in, G.Saray'da kaptan olmak istediğini duydum. Bu nedenle Sneijder'in önünü açmak için Sabri'nin de önü kesilmiş olabilir! Zaten başkan Aysal, Selçuk'tan sonraki ikinci kaptanlık görevine Sneijder'i getirdi. Arsenal maçından önceki son idmanda gördüğüm Selçuk şen şakraktı ve deparlı koşularda en önde koştu. Zaten maçtan sonra yaptığı açıklamaya bakarsak Prandelli'nin gerekçelerinin yeterli olmadığını görüyoruz. İtalyan hoca, Selçuk'u oynatmayabilirdi ama yedeğe almaması kabullenilmez bir hataydı. Selçuk olmayınca, Sneijder'e kaptanlık şansı doğdu. Ama G.Saray hocasının yanlış sistem tercihi yüzünden hiç kaybetmediği Arsenal karşısında ağır bir yenilgi aldı. Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan'dır.

Prandelli, yönetim değişse de istifayı düşünmediğini açıkladı...

Başkan adayları sayın Alp Yalman ve sayın Duygun Yarsuvat seçim öncesi 'Prandelli ile çalışmıyoruz' demeyecek kadar tecrübelidir. Ama iki başkan adayının söylemlerine baktığınız zaman 'fahiş hata yapmazsa' Prandelli ile yola devam edeceklerini vurguluyorlar. Dortmund ve F.Bahçe maçları Prandelli'nin G.Saray'daki son şansıdır. Bu maçları kaybederse Prandelli için "Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz" derim.

ASLAN'IN KOZU ARENA

G.Saray'ın önünde F.Bahçe derbisi var. Neler bekliyorsunuz?

Milli maçların sonuçları derbiyi kesin etkiler. Milli takım iki maçta 6 puan kazanırsa bu olumlu hava derbiye de olumlu yansır. Tersi olursa G.Saray ve F.Bahçe'den giden oyuncular eleştirilecekleri için moralman düşüş yaşayabilirler. Ayrıca milli takıma gitmeyen oyuncuların derbiye yetişemeyecekleri söyleniyor. Eğer o oyuncular derbide oynarlarsa medyada çok ciddi bir polemik başlayacak. Derbiler, Türk futbolunun galasıdır. Son yıllarda G.Saray'ın Arena'da F.Bahçe'ye karşı ciddi bir üstünlüğü var. Bunun bir avantaj olacağını düşünüyorum. Yine de mevcut yönetim tüm imkanlarını kullanarak G.Saraylı oyuncuları şimdiden derbiyi kazanmaları konusunda motive etmeli. Çünkü bu derbi Aysal'ın başkanlıktaki son derbisi olacak. G.Saraylı oyuncular da başkan Aysal'ı F.Bahçe derbisini kazanarak uğurlamayı düşüneceklerdir.


Yorumlar