Galatasaray Josue'yi transfer ettiğini açıkladı

Galatasaray, Porto'da forma giyen orta saha oyuncusu Josue'yi kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı.

Galatasaray, Porto'da forma giyen orta saha oyuncusu Josue'yi kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı. Transfer resmi olarak KAP'a bildirildi. Josue Bursaspor'da da kiralık olarak forma giymişti. Geçtiğimiz sezon da Braga'da kiralık olarak forma giyen Josue, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

GALATASARAY'IN KAP'A YAPTIĞI AÇIKLAMA:

"Profesyonel oyuncu Josue Filipe Soares Pesqueira 'nın 2016 - 2017 sezonu için bedelsiz olarak geçici transferi konusunda Kulübü Futebol Clube do Porto ve oyuncunun kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre futbolcuya 2016 - 2017 sezonu için net 700.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir.

Şirketimiz bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımımızın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig müsabakalarında alacağı her bir puan için 3.000 EUR prim ödeyecektir.

Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %75 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenecektir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

JOSUE PESQUEIRA KİMDİR?

Josué Pesqueira 1990 yılında Ermesinde, Porto District'de doğdu. Josué 9 yaşında ise ülkenin en büyük akademisi olan F.C. Porto'nun akademisine katıldı. İki yıl farklı takımlarda kiralık olarak başarılı sezonlar geçirdi. S.C. Covilhã, ve F.C. Penafiel gibi 2.lig takımlarında kiralık oynayan Josue, daha sonra ise Hollanda takımı VVV-Venlo'da forma giydi.
2011 yazında ise Porto ile sadece 2 maça çıkan Josué, Porto tarafından serbest bırakıldı. Bu gelişmelerin ardından F.C. Paços de Ferreira ile sözleşme imzaladı. İlk resmi maçına 17 Eylül günü çıkan Josue, 0-1 kaybedilen C.D. Nacional maçında 90 dakika forma giydi. 2012-13 sezonunda 23 maça çıkan Josue, bu maçların 18 tanesine ilk 11'de başlarken kulüp ligi ilk 3'de bitirdi ve 2013-14 sezonu öncesinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazandı. Josue aynı zamanda turnuvanın en iyi gelişim kaydeden genç oyuncusu seçildi.

Yorumlar