Bir adama önce eşeğini kaybettirip sonra da bulduracaksın

Galatasaray Gaziantepspor maçını yorumlayan Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar, Hamza Hamzaoğlu'nun performansını beğenmedi.

ERMAN TOROĞLU

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'a geleli 4 ay oldu. Bu transferleri Hamza yapmadı. Gönderilen oyuncuları da Hamza söylemedi, bunların hepsi tamam. Bunlar Hamza'nın kendisini kurtaracak cümleleri olabilir. Ama Hamza kardeşim; geleli 4 ay oldu. Bu kadar süre zarfında maça başlarken hâlâ dün akşamki kadroyu sahaya sürüyorsan sana "Bir dakika arkadaş" hatta "Pardon" derim. Neden?

Hamzaoğlu'nun dün akşamki taktiği şuydu: Bir adama önce eşeğini kaybettireceksin, sonra da bulduracaksın ve adamı sevindireceksin. Arkadaşlar dün akşam sahaya çıkan kadroya bir bakın; topu en iyi yerden oyuna sokacak, rakibi şaşırtan şekilde pas verecek iki tane adam var Galatasaray'da. Birisi Emre, diğeri kaleci Muslera. İkisi de topu çok iyi yerlerden oyuna sokuyorlar. Bunun haricinde bana üçüncü bir adam söyleyin. Biliyorum hemen diyeceksiniz ki Selçuk. Onu bir kalem geçeceksiniz. Hangi maçta sürpriz bir top attı da gol oldu. Hangi maçta rakip atağa çıkarken inanılmaz derecede mücadele ederek topu kesti. Beyler kendinizi kandırmayın. Bazı Galatasaraylı futbolcuların önce Melo'dan utanmaları gerek.Adam insan vücudunun temel direği olan belinden ameliyat oluyor ve kısa sürede geliyor dün geceki maçı oynuyor. Umut'a bir bakın, Olcan'a bir bakın. Bunların hangisi Melo'dan daha diri ve etkili? Şu bir gerçek; Emre'yi çıkarın Galatasaray hücum gücünü kaybeder. Araya sürpriz top atacak, bu takımda aradan çıkıp şut atacak ve daha da önemlisi bire birde rakibi eksiltecek Emre'den başka bir futbolcu yok. Buna bir de sonradan giren Yasin'i katarız. Yasin her geçen gün üzerine koyarak oynuyor. Bunlara Bruma'yı katarız. Ama Bruma ya teknik adamların noksanlığından ya da kendisinden dolayı hâlâ beklenen düzeyde değil.

Hakem Mete Kalkavan gördüğünü çalmaya çalıştı, kötü yönetmedi. Bence iki tane hatası var. 33. dakikada ceza alanına girerken Selçuk'a yapılan hareket faul ve sarı karttı ama aut verdi. 68'de kontra bir topta Gaziantep hücuma çıkarken taç çizgisi yanında yaptığı hareket yine faul ve sarı karttı.Ama genelde teknik direktörlerin ve futbolcuların yanında onun yaptığı hata bence devede kulaktı.

AHMET ÇAKAR

Şampiyonluk yarışında G.Saray maçın bitmesine 5 dakika kala hayati bir galibiyet aldı. Ancak kırılma noktasında, yani 60'lı dakikalarda hakem Melo'yu ikinci sarıdan atsaydı Galatasaray maçı kazanabilir miydi bilmiyorum. Galatasaray ilk yarıda dönen topları kapamadı. Top kendindeyken de topu iyi kullanamayınca ciddi anlamda pozisyon bulamadı. Burak rakip defansın arasına sıkıştı ve hazır olmaması nedeniyle sürekli kayboldu gitti.

İkinci yarı ise çok enteresan geçti. Bu yarının hemen başında Gaziantepli Mustafa Durak çaprazdan Muslera ile karşı karşıyla kaldı ama iyi vuramadı.Bu sefer dönen topta Galatasaray golü bulacaktı ki Chedjou müsait pozisyonda topu kafayla auta attı. Son yarım saat Galatasaray'ın hem risk alıp hem de taktiksel değişiklikle maça ağırlığını koyduğu bölüm oldu. Galatasaray, Gaziantep'i son yarım saat sahadan sildi. Chedjou ve Hakan Balta orta sahaya kadar çıktılar. Dönen bütün topları Galatasaray almaya başladı. O ana kadar rahat oynayan G.Antep defansı geriye yaslandı, daha doğrusu yaslanmak zorunda kaldı ve bu bölümde Galatasaray çok ama çok fırsat yakaladı. Şöyle kabaca bakıyoruz Burak'ın kaçırdığı nete yakın en az 3 pozisyon var. Hepsi de son 20 dakika içinde.

Baskı büyüktü ancak herkeste maç berabere bitecek düşüncesi oluşmuşken sahneye Hakan Balta çıktı. Kornerden gelen topu ön direkte kafayla gol yapıp maçı kurtaran adam oldu. Sadece maçı mı? Belki de ligin sonunda Galatasaray Hakan'ın golünü minnetle yad edecektir.

Gelelim hakeme... Mete Kalkavan için çok güzel şeyler yazmak istiyorum ama maalesef o bana bu imkanı vermiyor. En az vermediği 4 sarı kart var. Hele hele ikinci yarının ortasında sarı kartlı Melo'nun hareketine ikinci sarı kartı vermeyişi anlaşılır gibi değil. Rakip topu atmış geçmiş ve Melo topa ayağını sokuyor. Hem de hakemin önünde. Melo atılacağını anlıyor, hareket topa diyor ama hakemin yüzüne bakamıyor. Ama Kalkavan maalesef Melo'yu oyunda tutuyor. Bazı hatalar kabul edilebilir. Enstantane hataları göz ardı edilebilir ama göz göre göre gözünün önünde böyle kartlık bir hareketi es geçiyorsan buna hakemlik denilemez.



Yorumlar