Beşiktaş'ın Van Persie teklifine Fenerbahçe'den yanıt geldi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gündeme dair basın toplantısı yaptı.Toplantıda Van Persie ile uzun zamandan beri görüştüklerini ve tekliflerini ilettiklerini belirtti. Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu ise bu açıklamalara sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Almanya'da süren kampta basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

Fenerbahçe'nin anlaşmaya çok yakın olduğu Robin van Persie'ye yaptıkları teklifin sorulması üzerine konuşan Orman şu açıklamaları yaptı;

"Transferler olduğu zaman direk anlatıyoruz. Bizde transfer 365 gün sürüyor. Bir izleme ekibimiz var. Raporlar bana iletiliyor. Ben de hoca ile konuşuyorum. Raporlardan sonra bizler izlemeye başlıyoruz. İşin ticari tarafını Erdal Torunoğulları yürütür. Robin van Persie bizim ilgimizin çok uzun zamandır olduğu bir oyuncudur. Birebir görüştüğümüz bir oyuncudur. Bir başka takımla anılmıyorken, kimsenin gündeminde yokken bizim görüştüğümüz bir oyuncuydu."

"VAN PERSİE'YE TEKLİFİMİZİ ÇOK ÖNCEDEN YAPTIK, KARAR OYUNCUNUN"

"Beşiktaş'ı kimseye hava atmak için yönetmiyoruz. Yani oyuncularla görüşmelerimiz uzun zamanımızı alıyoruz. Robin van Persie ile de Türkiye'nin gündeminde yokken yapılan görüşmelerdir... Değerli rakibimiz bizden sonra devreye girmiş, bir önlerine çıkmış değiliz. Bu oyuncunun vereceği bir karardır. Biz kulübümüzü zarara sokacak bir yarış içine girmeyiz. Biz teklifimizi yaptık, bundan sonra tercih oyuncunundur. Bunlar Demba Ba'dan daha önce yapılan görüşmelerdir. Bunlar bizim tarzımız değil. O başka kulüplerin tavrıdır. Biz bu işlere girmedik, girmeyeceğiz de..."

"3-4 HAFTA ÖNCEKİ TEKLİFİMİZİ ARTIRMADIK"

"Bizim açımızdan fazla bir önemi yok artık. Bazı zamanlar ondan daha fazla görüştüğümüz oyuncular var. Van Persie bizim için tek değil. O da büyük bir oyuncu ama net söyleyeyim bizim açımızdan çok büyük bir önem arz etmiyor. Biz 3-4 hafta önce teklif yaptık ve o teklifin ilerisine gitmedik. Başka kulüpler bizim ismimizden dolayı fiyatlarını arttışmış olabilirler. Bu dediğimiz zamanda da Fenerbahçe'nin ya da başka bir kulübün ilgisi alanında değildi. Biz o gün teklifimizi yaptık."

'QUARESMA GELMEYİ ÇOK İSTİYOR'

Quaresma ben göreve geldiğimde takımdaydı. Biz Ricardo'ya kötü ya da ahlaksız oyuncu demedik ve 2 yıllık sözleşme önerdik. Biz ona kulüp mali açıdan sıkıntıda 3 milyon 750 bin Euroluk teklifi 2 milyon 500 bin Euro'ya indirelim dedik. O sıcak bakmadığı için yollarımızı ayırdık.

Quaresma takım içinde de sorun çıkarmadı. Türkiye'ye ilk geldiğinde kendini Beşiktaş üzerinde gördü. Bizim için Beşiktaş'ın marka değerinden üstün kimse yoktur. Şu anda oyuncunun Beşiktaş'a gelme arzusu, taraftarın da isteği var. Beşiktaş'ta transfer mali yapıya bağlıdır.Transfer edilebilir ancak bunlar mali yapı, Quaresma'ya ödenecek ücret önemli. Beşiktaş'ın ne kadar büyük olduğunun farkında ve bize gelmeyi çok istiyor.  

MOSTUROĞLU'NDAN BEŞİKTAŞ'A CEVAP GECİKMEDİ

Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu, kişisel twitter hesabından Van Persie transferiyle ilgili Beşiktaş'a göndermede bulundu. Mosturoğlu, "İmzalanmış bir sözleşmeye rağmen 'Biz teklif verdik, rakam arttı' şeklindeki açıklamaları saflık olarak değerlendiriyorum. Saf olmayın lütfen" dedi.

Tecrübeli yöneticinin bu tweet'i kısa sürede yüzlerce kullanıcı tarafından retweet edildi.




Yorumlar