Asteras yöneticisinden Beşiktaş'a garanti: "Bizde öyle fanatikler..."

Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesinde bir Sırp taraftarın öldürülmesi nedeniyle Beşiktaş'ın Yunanistan deplasmanı öncesi endişe veren gelişmeler yaşanmıştı.

ASTERAS'TAN BEŞİKTAŞ'I RAHATLATAN AÇIKLAMALAR

Eu­ro­le­agu­e'de Ga­la­ta­sa­ray'ın Kı­zıl­yıl­dız'ı İs­tan­bul'da ağır­la­dı­ğı bas­ket­bol ma­çı ön­ce­si Mar­ko Iv­ko­vic isim­li bir Sırp ta­raf­ta­rın öl­dü­rül­me­si­nin ar­dın­dan özel­lik­le Sır­bis­tan ve Yu­na­nis­tan'da bir­çok fa­na­tik grup Tür­ki­ye kar­şı­tı pro­tes­to­lar­da bu­lun­muş­tu. Kı­zıl­yıl­dız ile kar­deş ku­lüp olan Oly­mpi­akos'un ta­raf­tar­la­rı ise PA­OK ma­çın­da tri­bü­ne "En iyi Türk ölü Türk" ya­zı­lı bir pan­kart aç­mış­tı. Sırp fa­na­tik­ler­le olan ya­kın iliş­ki­le­ri­ni "Or­to­doks Kar­deş­li­ği" di­ye ad­lan­dı­ran Yu­nan grup­lar bu­gün Tri­po­li ken­tin­de As­te­ra­s’­a ko­nuk ola­cak Be­şik­ta­ş’­ı en­di­şe­len­dir­miş­ti. An­cak ev sa­hi­bi ekip­ten tem­sil­ci­mi­zi ra­hat­la­tacak açık­la­ma­lar gel­di.

"BİZDE ÖYLE FANATİKLER YOK"

Bugün'e ko­nu­şan yö­ne­ti­ci Di­mit­ri Bo­ro­vi­los ön­ce­lik­le İs­tan­bul'da­ki ola­ya de­ği­ne­rek "Sırp ta­raf­ta­rı öl­dü­ren kim­se uma­rım der­hal bu­lu­nur ve ge­rek­li ce­za ve­ri­lir. Öl­dü­re­nin ır­kı­nın ne ol­du­ğu­nun öne­mi yok. Bu tür olay­la­rı spor­dan uzak­laş­tır­mak ge­re­ki­yor" de­di.

Yu­na­nis­tan'da Oly­mpi­akos ka­dar bü­yük ta­raf­tar kit­le­si­ne sa­hip ol­ma­dık­la­rı­nı di­le ge­ti­re­rek “S­ta­dı­mız kü­çük. Maç­la­rı­mı­zı iz­le­me­ye ço­cuk­lu ai­le­ler ge­lir. Oly­mpi­akos ta­raf­ta­rı gi­bi ‘En iyi Türk ölü Tür­k’ tü­rün­den pan­kart aça­cak fa­na­tik­ler biz­de yok. Bun­lar ta­kı­mı­mı­za ve şeh­ri­mi­ze uza­k” di­ye ko­nuş­tu.

İs­tan­bu­l’­da Be­şik­ta­ş’­ın ken­di­le­ri­ni iyi ağır­la­dı­ğı­nı be­lir­te­rek “Ger­gin­li­ği kö­rük­le­ye­cek bay­rak, pan­kart gi­bi şey­ler stat­ta yok­tu. Bu­ra­da da her ih­ti­ma­le kar­şı po­lis sa­ha­nın her ye­rin­de ola­cak. As­te­ras ta­raf­ta­rı, Be­şik­taş­lı­lar bir şey yap­ma­dı­ğı sü­re­ce hiç­bir ola­ya yel­ten­mez. Uma­rız tat­sız bir olay ol­maz" şek­lin­de ko­nuş­tu. Yu­nan ida­re­ci maç­la il­gi­li de “Be­şik­ta­ş’ı yen­me­miz bü­yük sür­priz. Biz kü­çük bir ta­kı­mız. Be­şik­ta­ş’­ın Dem­ba Ba gi­bi çok teh­li­ke­li pek çok is­mi var. Han­gi birini dur­du­ra­ca­ğız” yo­ru­mun­u yaptı.



Yorumlar