Doktora götürülen Gülistan bebeğe hormon bozukluğu teşhisi konuldu. Peki, bebeklerde ve çocuklarda hormon bozukluğu nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir?
Doğduktan 2 ay sonra kilo almaya başladı
Doğduktan 2 ay sonra kilo almaya başlayan Gülistan bebek, 11 ayın sonunda 20 kiloyu geçti.
Doktora götürülen Gülistan bebeğe, hormon bozukluğu teşhisi konuldu.
İlçedeki marketin manav reyonunda çalışarak geçimini sağlayan baba Ahmet Derviş, çocuğunu tedavi için her ay Mardin’deki bir hastaneye götürüyor.
“İlaç da kullandık ama fayda etmedi”
Gün boyunca çocuğuyla ilgilenerek kucağında taşıyan anne Safa Derviş ise doğumdan 2 ay sonra bebeğin kilo almaya başladığını belirterek, “Doğumu Urfa’da oldu. Eve geldikten 2 ay sonra normal bebeklerden daha fazla kilo almaya başladı. İlaç da kullandık ama fayda etmedi” dedi.
Bebeklerde ve çocuklarda hormon bozukluğu nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir?
Bebeklerde ve çocuklarda hormon bozukluklarının belirtileri genellikle yaşlarına ve gelişim sürecine göre farklılık gösterebilir, fakat genel belirtileri şunlardır:
1. Büyüme sorunları: Çocuğun normal gelişim sürecinde sapmalar görülebilir. Örneğin, boy uzunluğu veya kilo alımı beklenenden daha yavaş veya hızlı olabilir.
2. Cinsel gelişimde gecikme veya erken başlangıç: Cinsiyet hormonlarının düzensizliği, çocuklarda ergenlik belirtilerinin normalden erken olmasına veya gecikmesine sebep olabilir.
3. Cilt sorunları: Hormonal dengesizlikler, ciltte değişikliklere ve cilt sorunlara yol açabilir. Örneğin, akne, cilt lekeleri veya normalden fazla tüylenme gibi belirtiler ortaya çıkabilir.
4. Davranış değişiklikleri: Hormon dengesizlikleri, çocuğun davranışlarında ve duygusal durumunda değişikliklere neden olabilir. Örneğin, aşırı duygusal tepkiler, sinirlilik veya depresyon görülebilir.