ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİLİYOR

"Rüzgar enerjisi var. Çöpten elektrik üretimi var. Güneş enerjisi santralimiz var. Şimdi 2024 bütçesinde de bir güneş enerjisiyle bir hidroelektrik santrali koyduk. Bunlar da tamamlanınca biz yüzde 100’den fazlasını üretmiş olacağız. Enerjiyi çözdüğümüz zaman hava tramvayı yapacağız. Sistemin şöyle bir avantajı var. Kamulaştırma gerekmiyor. Yolun trafiğe kapanması gerekmiyor. Beş altı tane yukarıdan istasyonları koyuyorsunuz. Yukarıdan geçişinin kalitesi bakımından da çok cazip. Beş saniyede bir 10 saniyede bir ya da diyelim yarım dakikada bir dönüyor. Yani yaşlıların binemediği gibi sorunlarda ise otobüs zaten olacağı için o taşımacılığı kullanırlar. Ben geçen yıl onun projesini yaptırdım Çorum'da. Böyle bir proje çalıştırdım."

KOOPERATİF KURARAK ÇORUMLULARI EV SAHİBİ YAPACAK

"Belediye imar bölgesinde daha önce imar yapılmış 10 katlı binaların neredeyse tamamını 6 kata düşürdük, emsalini değiştirmeden daire sayısını düşürmeden yaptık. Çorum Belediyesi olarak biz hem kendi kuracağımız kooperatifler aracılığıyla hem de belediyenin şirketleri aracılığıyla bu binaları kendimiz yapacağız. Teslim edeceğiz. Bunun için hem mali imkânımız var hem de inşaat alanına, imara açtığımız alanlara sahibiz. Önümüzdeki dönemin en önemli seçim vaadimiz o. Belediyenin kentsel dönüşümdeki rolünü artırmak. TOKİ'nin yetişmesi mümkün değil çünkü. Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası da herhalde belediyelerin işini kolaylaştırdı."

“SOKAK HAYVANLARINI KISIRLAŞTIRIP DOĞAL ORTAMINA BIRAKIYORUZ”

"Kısırlaştırdığımız hayvanları artık sokağa bırakmayacağız. Doğal yaşam alanı kurduğumuz alanlarda güzelce yaşamlarını sürecekler. Sokak hayvanlarıyla ilgili olarak bizim yaklaşımımız bir kere vicdan ve merhamet eksenli bir yaklaşımımız var. Sadece belediye başkanı olarak değil, o canları da bize emanet olarak düşünüyoruz."

"Çünkü bu toprak, bu hava, bu su ne kadar insanın hakkıysa hayvanların da hakkı. Bir hak olarak bakıyoruz. Çorum Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği diye bir birlik kurduk. Bu birliğin başkanı sayın Valimiz. Bu birlik bütün belediyeleri kapsıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan birliğimizi onayladı.

Son altı aydır kısırlaştırmalara önem verdik. Zaten daha önce yapıyorduk. Çorum merkezde bir ormanlık alanımız var bizim. Orada 75 bin metrekarelik bir alan etrafını çevirip orada beslenme odakları, su odakları, veteriner hizmetleri vereceğimiz yerler, köpeklerin kulübeleri vesaire bunların hepsi yapılacak. Çorum merkez, Ortaköy ilçemiz Düvenci beldemiz bir de Mecitözü ilçemizdeki köpekleri bu sefer kısırlaştıracağız. Artık sokağa bırakmayacağız. Burası birliğe ait, belediyelere ait değil."

10 15