"Çimento fabrikasının arazisini aldıktan sonra çok güzel bir Yenişehir Projesi yaptık. Yüzde 25’i konut ve ticaret, yüzde 75’i sosyal donatı alanı ve yeşil alan olmak üzere bir millet bahçesi, içerisine bir şehir kurduk. 1384 dönümdü. Yani muazzam bir arazi. Ve şehrin en güzel yerini satın aldık."

"Borcumuzu ödeyemediğimiz dönemde sıkıntı yaşadığımız birkaç konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan destek verdi. Stadyumumuzu da Cumhurbaşkanımızın desteğiyle tamamladık. Belediyemiz aslında gayrimenkul zengini. Ama gayrimenkulleri sahipsizdi. Birisine park, bahçeler müdürlüğü bakıyor. Birine fen işleri müdürlüğü bakıyor. Birinde bilmem başka müdürlük. Ben yeni bir müdürlük kurdum. Başına da uzman bir müdür atadım. Ve bütün bir şehri elimize aldık. Yani gayrimenkullerimizi stokumuzu ve yeni alanlar açabilir miyiz bununla ilgili? Onlara baktık ve yeni birçok alan açtık. Yani gelir getirebilecek, satış yapabileceğimiz bir alan. Şu anda biz Türkiye'nin en zengin gayrimenkulüne sahip olan ve bunu da en iyi yöneten belediyelerden bir tanesiyiz. Mali bir problemimiz yok. Yani Cumhurbaşkanımıza da bazen bunları anlatıyorum ve kendileri de şaşırıyor ve bana ‘bravo’ diyor."

"Başka belediye başkanları toplantılarda, “Sayın Cumhurbaşkanım maaş ödeyemiyoruz. Böyle battık, böyle bittik.” diyor. Ben de diyorum ki “Sayın Cumhurbaşkanım benim hiçbir talebim yok, siz başımızda var olun yeter” diyorum."

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI KAMULAŞTIRDI

"Türkiye'de ulaşımı kamulaştıran tek belediyeyiz. Yani normalde diğer belediyelerde özel firmalar ulaşımı yapıyor. 65 yaş üstü ücretsiz olduğu için. Girdi maliyetleri çok arttığı için yönetemiyorlar. Yönetemedikleri için de kontak kapatıyorlar. Geçen yıl ben onları masaya oturttum. Dedim ki: 'Satın bize otobüslerinizi siz de mağdur olmayın vatandaşta mağdur olmasın. Ben sizin bütün otobüslerinizi satın alayım. Siz de zarar etmeden piyasadan çekilin. Biz belediye olarak devam edelim.' Ve biz birkaç oturum sonra anlaştık. Hepsinin parasını ödedik. Şu an 62 otobüs aldık. Yani tüm özel otobüsleri kamulaştırdık. Hiçbir sorun yaşamıyoruz ve belediye olarak işletiyoruz. Özel sektörü bu işten çıkardık. Türkiye'de örneği yok.

Şu an biz tükettiğimiz elektrik enerjisinin yüzde 86’sını kendimiz üretiyoruz. Bu nedenle elektrik maliyetimiz de yok."

ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİLİYOR

"Rüzgar enerjisi var. Çöpten elektrik üretimi var. Güneş enerjisi santralimiz var. Şimdi 2024 bütçesinde de bir güneş enerjisiyle bir hidroelektrik santrali koyduk. Bunlar da tamamlanınca biz yüzde 100’den fazlasını üretmiş olacağız. Enerjiyi çözdüğümüz zaman hava tramvayı yapacağız. Sistemin şöyle bir avantajı var. Kamulaştırma gerekmiyor. Yolun trafiğe kapanması gerekmiyor. Beş altı tane yukarıdan istasyonları koyuyorsunuz. Yukarıdan geçişinin kalitesi bakımından da çok cazip. Beş saniyede bir 10 saniyede bir ya da diyelim yarım dakikada bir dönüyor. Yani yaşlıların binemediği gibi sorunlarda ise otobüs zaten olacağı için o taşımacılığı kullanırlar. Ben geçen yıl onun projesini yaptırdım Çorum'da. Böyle bir proje çalıştırdım."